Stiri‎ > ‎New Post‎ > ‎

UPS transporta sange pentru transfuzii cu drone

postat 22 iul. 2016, 00:32 de Cargo Magazin   [ actualizat la 3 aug. 2016, 08:18 ]
Fundatia UPS a intrat in parteneriat cu Zipline, companie de robotica din California, si cu Gavi (Alianta Globala pentru vaccinuri si imunizare), pentru a explora utilizarea dronelor cu scopul transformarii modului in care remedii salvatoare de vieti, precum sangele si vaccinurile, sunt livrate in intreaga lume.

Mult prea des, produse medicale de importanta critica ajung in stare nepotrivita sau nu ajung deloc la persoanele care au nevoie urgenta de ele. Acest parteneriat public-privat combina expertiza logistica la nivel global a UPS, precum si reteaua companiei de solutii de transport a produselor sensibile la temperatura si a celor dedicate ingrijirii sanatatii, cu reteaua nationala de transport cu drone a Zipline, si cu experienta Gavi in tarile in curs de dezvoltare axata pe salvarea de vieti omenesti si protejarea sanatatii in cele mai indepartate colturi ale lumii.

Fundatia UPS a oferit un grant de 800.000 de dolari, inca din stadiul incipient al proiectului, pentru a sustine lansarea initiativei in Rwanda.

De la finalul acestui an, guvernul rwandez va utiliza drone Zipline, care pot face zilnic pana la 150 de livrari de sange esential in salvarea de vieti catre 21 de facilitati de transfuzii din jumatatea de vest a tarii. Conform OMS, Africa are cea mai mare incidenta de deces matern din cauza hemoragiilor postpartum, statistica ce face ca accesul la transfuzii de sange sa fie de importanta critica pentru femeile de pe continent.

In timp ce reteaua nationala de drone din Rwanda se va axa initial pe livrarea de sange pentru transfuzii, planul este de a extinde initiativa pentru livrarea de vaccinuri, tratamente pentru HIV/SIDA, malaria, tuberculoza si multe alte medicamente care salveaza vieti. Este de asteptat ca operatiunea de livrare cu drone din Rwanda sa salveze mii de vieti in urmatorii trei ani si poate fi un model pentru alte tari.