Stiri‎ > ‎New Post‎ > ‎

UTA Romania lanseaza dispozitivul BroBizz pentru decontarea taxelor de drum din Scandinavia

postat 26 iul. 2016, 02:30 de Cargo Magazin   [ actualizat la 3 aug. 2016, 10:35 ]
Cu ajutorul noului sau dispozitiv BroBizz, UTA ofera companiilor de transport o solutie noua pentru decontarea taxelor de drum din Norvegia, Danemarca si Suedia. Dispozitivul calculeaza si plateste taxele pentru utilizarea drumurilor, a tunelurilor, a podurilor si a feriboturilor din Norvegia, dar si taxele pentru utilizarea podurilor din Danemarca si Suedia. Dispozitivul BroBizz permite clientilor UTA sa deconteze rapid taxele de drum in peste 50 de terminale de taxare.

De la 1 ianuarie 2015, autovehiculele comerciale din Norvegia cu greutatea totala de peste 3,5 tone trebuie sa fie dotate cu un dispozitiv OBU pentru decontarea taxelor de drum. Incepand de acum, cu ajutorul BroBizz, soferii pot trece de terminalele de plata a taxelor de drum mai repede si mai usor. Dispozitivul garanteaza calcularea si plata automata a taxelor de drum, dar poate fi utilizat si pentru plata taxelor de tuneluri, de pod si de feribot din Norvegia si pentru plata taxelor de poduri precum podul Storebćlt (Danemarca), podul Oresund (Danemarca-Suedia) sau podul Svinesund (Suedia - Norvegia). In Danemarca si Suedia, autovehiculele care cantaresc peste 12 tone trebuie sa achite taxele de drum cu Eurovinieta, care se poate rezerva prin intermediul UTA.

"Noul dispozitiv BroBizz este o dovada a faptului ca oferim clientilor UTA din Romania cele mai noi si moderne solutii tehnice pentru optimizarea costurilor companiilor si pentru simplificarea operatiunilor facute de catre soferi. Astfel, am adaugat inca un dispozitiv OBU in gama noastra de produse pe care le putem oferi clientilor ca solutie interoperabila conform nevoilor acestora", a declarat Iulian Alexe, Director General UTA Romania.

Un alt avantaj este faptul ca nu este necesara instalarea fixa a dispozitivului, deoarece acesta functioneaza pe baza de baterii. Astfel, mutarea acestuia de pe un autovehicul pe altul nu va reprezenta o problema. Clientii UTA care folosesc BroBizz se pot bucura in multe locatii de reduceri de pana la 13% fata de pretul platit in numerar.