Stiri‎ > ‎New Post‎ > ‎

Vânzări record pentru Ford în România

postat 24 apr. 2017, 23:25 de Cargo Magazin   [ actualizat la 24 apr. 2017, 23:26 ]
Conform datelor emise în această lună de D.R.P.C.I.V., Ford închide primul trimestru al acestui an cu o cotă de piață record în clasamentul înmatriculărilor de autoturisme și utilitare: 10,6%. Marca Ford se situează astfel pe locul întâi în rândul mărcilor de import din România, respectiv pe al doilea la nivel general.

Cu 3006 de unități înmatriculate în primele trei luni ale acestui an, Ford a înregistrat o creștere record de 57% față de aceeași perioadă a anului precedent. Este pentru prima dată când marca reușește să obțină această performanță de la momentul preluării operațiunilor de Vânzări și Marketing din România, în august 2010. Luna martie a fost o lună-record pentru marca Ford, cu 1271 unități înmatriculate și o cotă de 14.41% din totalul pieței de înmatriculări ale vehiculelor noi.

Din cele 3006 unități Ford înmatriculate în primul trimestru al acestui an în România, 2055 au fost autoturisme, iar 951 vehicule comerciale. Ford Focus este lider al segmentului său, cu 945 de unități înmatriculate în perioada ianuarie-martie 2017, înregistrând o creștere de 111% față de perioada similară a anului trecut. De asemenea, cel mai nou SUV din gamă - Ford Kuga - înregistrează o rată a contractării record, de 520 de unități în primele 3 luni ale anului. Kuga a fost preferat atât de clienții persoane fizice, cât și de clienții de flote.

“Am început anul în forță și asta nu poate decât să ne bucure. Ne propunem să menținem acest ritm pe parcursul întregului an, cu atât mai mult cu cât urmează să lansăm două noi modele strategice pentru noi în România: noua Fiesta și, bineînțeles, mult așteptatul EcoSport, care din toamna acestui an se va produce la uzina noastră din Craiova”, a declarat Attila Szabo, Directorul General al Companiei Naționale de Vânzări Ford România.

În ceea ce privește vehiculele comerciale, Ford își menține poziția de lider în segmentele LCV (vehicule comerciale ușoare) și MCV (vehicule comerciale medii) după primul trimestru al acestui an, cu o creștere de 56% față de primul trimestru al anului precedent. O performanță remarcabilă înregistrează modelele Ford Transit (25.7% cotă de segment) și Ford Custom (30% cotă de segment).