Stiri‎ > ‎New Post‎ > ‎

Video: Daimler Buses prezinta autobuzul urban autonom

postat 26 iul. 2016, 02:32 de Cargo Magazin   [ actualizat la 3 aug. 2016, 10:30 ]
 
Daimler Buses a prezentat astazi modelul Mercedes-Benz Future Bus cu sistemul CityPilot, care a condus autonom pe o ruta de aproximativ 20 de kilometri din orasul Amsterdam. Autobuzul a circulat la viteze de pana la 70 km/h, a oprit la cativa centimetri de bordura in statii si la semafoare, a repornit automat, a trecut prin tuneluri, a franat cand a intalnit obstacole sau pietoni si a comunicat cu semnalele de trafic.

Sistemul CityPilot este o dezvoltare a lui Highway Pilot si permite conducerea partial autonoma pe liniile pentru autobuze special marcate. Soferul a fost prezent la bord si a monitorizat in permanenta sistemul, dar cu sarcini mult reduse fata de un autobuz conventional.

Primul pas spre autobuze urbane complet autonome sunt liniile BRT cu banda speciala. Future Bus recunoaste cand ruta este potrivita pentru condusul autonom si informeaza soferul in consecinta. Soferul apasa atunci un buton si activeaza sistemul CityPilot. Singura conditie este ca soferul sa nu apese pedala de acceleratie sau cea de frana sau sa miste volanul, deoarece orice activitate a soferului trece peste sistemul CityPilot.

CityPilot este compus din sistemele de asistenta folosite in prezent, precum cele de pe autocarele Mercedes-Benz, dar si sisteme aditionale preluate de la Daimler Trucks si adaptate pentru traficul urban. Printre echipamentele folosite se numara radare cu raza scurta si lunga, un numar mare de camere video si sistem de navigatie GPS controlat prin satelit. Noutatea este conectivitatea inteligenta dintre toate aceste camere si senzori, care permite obtinerea unei imagini precise a imprejurimilor autobuzului si pozitionarea exacta a acestuia.