Stiri‎ > ‎New Post‎ > ‎

Volvo Trucks da startul unei noi editii The Drivers Fuel Challenge

postat 21 iul. 2016, 04:48 de Cargo Magazin   [ actualizat la 3 aug. 2016, 03:58 ]


  

Pentru orice transportator, consumul de carburant este vital in obtinerea unor rezultate economice bune. Conducerea inteligenta contribuie foarte mult la eficientizarea consumului, de aceea Volvo Trucks cauta si rasplateste cei mai economici soferi in cadrul competitiei The Drivers Fuel Challenge 2016.

Cei care doresc sa se inscrie in conscurs pot face acest lucru in doua moduri: prin testarea abilitatilor conducand un Volvo FH pe un traseu prestabilit sau prin monitorizarea performantelor cu ajutorul sistemului Dynafleet.

In formatul clasic, competitia este deschisa tuturor companiilor de transport si consta in obtinerea celui mai mic consum pe un traseu prestabilit, intr-un anumit interval de timp. soferii participanti isi pot demonstra abilitatile de condus economic la bordul unui camion Volvo FH cu I-Shift Dual Clutch. Pentru a se inscrie in competitie, soferii au nevoie de permisul auto C si E si de cardul tahograf. Soferii se pot inscrie la oricare din cele sase centre Volvo Trucks incluse in etapa nationala, prin completarea formularului de inscriere disponibil la receptiile centrelor Volvo Trucks sau completand un formular online. Primii trei soferi cu cele mai bune valori ale consumului din fiecare locatie se vor califica in finala nationala.

Bucuresti 3-14 mai
Brasov 3-7 mai
Timisoara 30 mai-4 iunie
Cluj 6-18 iunie
Constanta 30 mai-8 iunie
Bacau 13-18 iunie

Din acest an, companiile de transport ce detin camioane Volvo si au abonament pentru serviciul Dynafleet pot sa-si inscrie soferii in competitie si online. Stilul de condus al soferilor va fi monitorizat pe o perioada de 6 saptamani, intre 1 mai si 12 iunie, minimum 10.000 km. Clasamentul soferilor se face in functie de punctajul FES (Fuel Effi ciency Score) masurat cu sistemul Dynafleet, avand la baza analizarea celor 4 grupe de indicatori cheie specifici stilului de condus economic: anticipare si franare, utilizarea motorului si a transmisiei, mers in gol si supraviteza. Primii 10 soferi care vor inregistra cele mai bune punctaje se vor califica direct in finala nationala.

Finala nationala va avea loc la 1 iulie, la Brasov. Castigatorul va reprezenta Romania la fi nala regionala, programata in perioada 17-18 august, pe circuitul Hungaroring din Budapesta. Aici, campionul Romaniei se va confrunta cu cei din Bosnia-Hertegovina, Bulgaria, Croatia, Cehia, Macedonia, Serbia, Slovacia, Slovenia si Ungaria. Primii patru clasati din finala regionala se vor califica in finala mondiala, care va avea loc la Goteborg (Suedia), in perioada 8-9 septembrie.