Stiri‎ > ‎New Post‎ > ‎

Waberer’s vrea ca flota sa să atingă consumul dat de producător cu ajutorul soluțiilor WebEye

postat 22 iun. 2017, 22:21 de Cargo Magazin   [ actualizat la 22 iun. 2017, 22:21 ]
Consumul de combustibil rămâne punctul nevralgic al afacerilor din domeniul transporturilor. Telematica este un bun aliat al proprietarilor de flote, pentru că livrează soluții care generează reducerea costurilor la acest capitol.

„Furnizorul nostru de soluții telematice este WebEye, care a instalat echipamente de monitorizare a flotei pe 1100 dintre vehiculele noastre, adică pe cele care fac transport pe teritoriul Ungariei. Dată fiind anvergura flotei, am căutat în primul rând funcțiile standard, precum măsurarea combustibilului, urmărirea flotei, senzori de deschidere a ușilor, rapoarte despre flotă, tahograful digital și nu în ultimul rând monitorizarea stilului de condus al șoferilor”, a spus Zsolt Barna, CEO Waberer’s, unul dintre cei mai importanți jucători din logistica din Ungaria și UE.

Potrivit oficialului, Waberer’s a început să testeze soluția DrivingStyle din vara trecută. “Le-am comunicat șoferilor rezultatele evaluării și am lansat un training personalizat. Avem deja rezultate evidente, însă mai sunt multe de făcut. Ținta noastră este să ajungem în punctul în care flota noastră consumă exact cât scrie în manualul producătorului că este normal. Avem toate șansele să îndeplinim acest obiectiv cu ajutorul WebEye”, a mai spus Barna.

Un alt serviciu extrem de util care a contribuit la eficientizarea operațiunilor Waberer’s este tahograful digital, care monitorizează în timp real orele de condus și de odihnă ale șoferilor. „Acest serviciu funcționează foarte bine, fiind util celor de la Resurse Umane, care la sfârșitul lunii nu trebuie decât să descarce datele din tahograf pentru a calcula cât are de încasat fiecare șofer. Nu mai e nevoie ca șoferii să vină la sediu pentru că descărcarea datelor se poate face de la distanță”, a mai spus CEO-ul companiei.

WebEye caută în continuare să dezvolte noi soluții care să ușureze munca șoferilor și a dispecerilor, ca răspuns la nevoile transportatorilor. Viitorul, așadar, înseamnă diversificarea aplicațiilor mobile și a rapoartelor care furnizează informații concrete, bine structurate și ușor de interpretat despre activitatea flotei.

„Așa cum vedem noi lucrurile, progresul înseamnă soluții care să permită procesarea automată a factorilor critici ai flotei – număr de kilometri parcurși, consum de combustibil - și setarea evoluției medii a anumitor indicatori astfel încât dispecerul să fie alertat doar atunci când se
constată abaterea de la aceste tendințe. Acest lucru ar permite managementului companiei să intervină imediat pentru eficientizarea activității”, a arătat Levente Gall, Directorul General al WebEye România.