Bus‎ > ‎

Articole Bus


PROIECT: PMB a lansat un plan de mobilitate urbană

postat 1 mar. 2017, 00:35 de Cargo Magazin   [ actualizat la 1 mar. 2017, 00:35 ]

Primăria Bucureşti a lansat luna trecută în dezbatere proiectul de hotărâre privind aprobarea Planului de Mobilitate Urbană Durabilă 2016-2030 pentru Regiunea Bucureşti – Ilfov, printre proiecte aflându-se și înfiinţarea Autorităţii de Transport Metropolitan.

Potrivit PMB, celelalte proiecte incluse în Planul de Mobilitate Urbană Durabilă 2016-2030 Regiunea Bucureşti-Ilfov sunt: introducerea de benzi de circulaţie cu prioritate pentru transportul public pe o distanţă de 25 km, modernizarea reţelei de mijloace de transport în ...

Articolul complet în ediția de martie a revistei Cargo&Bus

COMANDĂ: Iveco Bus livrează 120 de modele Urbanway Hybrid

postat 1 mar. 2017, 00:33 de Cargo Magazin   [ actualizat la 1 mar. 2017, 00:33 ]

Iveco Bus a câștigat o licitație pentru 120 de autobuze hibrid lansată de operatorul ATM din Milano. Modelele Urbanway Hybrid consumă cu 30% mai puțin carburant decât autobuzele convenționale diesel, reducerea emisiilor de CO2 este de 33%, iar cea de oxizi de azot (NOx) de 40%.

În ianuarie 2016, Iveco Bus câștiga o licitație publică lansată de ATM pentru reînnoirea flotei cu 120 de autobuze articulate hibrid, în perioada 2017-2019. ATM deschide astfel calea în Italia pentru tehnologia autobuzelor hibride, folosită deja pe scară largă în ...

Articolul complet în ediția de martie a revistei Cargo&Bus

COMANDĂ: Contract important Solaris în Belgia

postat 1 mar. 2017, 00:28 de Cargo Magazin   [ actualizat la 1 mar. 2017, 00:29 ]

Cea mai mare companie de transport public din partea francofonă a Belgiei, Société Régionale Wallonne du Transport (SRWT), a comandat 208 autobuze hibrid Solaris. Valoarea acordului cadru depășește 100 de milioane de euro și include mentenanța vehiculelor timp de 8 ani, dar și întreținerea sistemelor de stocare pe 16 ani.

Acesta este cel mai mare contract semnat până în prezent de Solaris pe piața belgiană. Vehiculele Solaris Urbino 12 Hybrid achiziționate de SRWT vor fi folosite de doi operatori: TEC Hainaut și TEC Liege-Verviers. Sub acordul cadru pentru livrarea a 208 autobuze, Solaris a primit până ...

Articolul complet în ediția de martie a revistei Cargo&Bus

TEHNOLOGIE: Scania începe să testeze autobuze electrice cu baterii

postat 1 mar. 2017, 00:20 de Cargo Magazin   [ actualizat la 1 mar. 2017, 00:20 ]

Scania va începe primele teste de drum cu viitorarele sale autobuze electrice în orașul Östersund din nordul Suediei. Trei autobuze Scania Citywide LF vor intra în operare la sfârșitul anului 2017, iar alte trei vor fi adăugate la începutul lui 2019.

”Orașul Östersund, cu climatul său sezonier cu ierni reci și veri nu prea călduroase, este locul ideal pentru testarea performanțelor în condiții reale de operare. Aceste teste reprezintă etapa inițială pentru dezvoltarea autobuzelor electrice cu baterii, aflată în plină desfășurare”, a declarat Anna Carmo e Silva, șeful Scania Buses & Coaches.

Articolul complet în ediția de martie a revistei Cargo&Bus

TEHNOLOGIE: Cel mai mare sistem de autobuze electrificate Volvo

postat 1 mar. 2017, 00:15 de Cargo Magazin   [ actualizat la 1 mar. 2017, 00:15 ]

Volvo Buses a primit cea mai mare comandă din istorie pentru soluția sa completă de autobuze electrificate. Compania de transport public TEC Group va achiziționa 90 de autobuze Volvo 7900 Electric Hybrid, precum și 12 stații de încărcare ABB, care vor fi folosite în orașele belgiene Charleroi și Namur.

Comanda constă în 55 de autobuze pentru Charleroi și 35 pentru Namur. De asemenea, ABB va livra 4 stații de încărcare la Charleroi și 8 la Namur. Livrările și instalarea echipamentelor se vor face în această toamnă, iar la final, TEC Group va dispune în total de ...

Articolul complet în ediția de martie a revistei Cargo&Bus

ANIVERSARE: Volvo a vândut 3.000 de autobuze electrificate

postat 1 mar. 2017, 00:10 de Cargo Magazin   [ actualizat la 1 mar. 2017, 00:10 ]

Sistemul global Volvo cu autobuze electrificate continuă să aibă rezultate. În total, Volvo Buses a vândut 3.000 de autobuze hibrid, hibrid plug-in și electrice clienților din 22 de țări din Europa, America de Sud, Asia și Australia.

După introducerea primul autobuz hibrid Volvo în 2010, vânzările au crescut constant și în același timp gama de produse s-a dezvoltat și extins continuu.În prezent, Volvo oferă soluții complete de sisteme de transport public electrificat, folosind autobuze hibrid, hibrid plug-in și 100% electrice. Modelele hibrid sunt disponibile în configurația convențională de 12 metri lungime, ca autobuz articulat sau ...

Articolul complet în ediția de martie a revistei Cargo&Bus

TEHNOLOGIE: Vanurile, mai sigure prin cercetarea accidentelor

postat 1 mar. 2017, 00:01 de Cargo Magazin   [ actualizat la 1 mar. 2017, 00:01 ]

Mercedes-Benz Vans crește nivelul de siguranță al vanurilor sale și cu ajutorul cercetării interne a accidentelor. Acesta este rezultatul unei evaluări intermediare a activităților efectuate de o echipă de specialiști pe o perioadă de un an și jumătate.

Unitatea Van Accident Research a fost reorganizată în vara anului 2015. Unitatea are acum sediul central la fabrica Daimler AG din Untertürkheim.Acolo, inginerii examinează accidente selectate în care au fost implicate vanuri Mercedes-Benz. Rezultatele sunt folosite direct în dezvoltarea vehiculelor, ajutând la mărirea gradului de siguranță a vanurilor Mercedes-Benz.

Analiza accidentelor reale este deosebit de utilă pentru specialiști, deoarece ele dezvăluie ...

Articolul complet în ediția de martie a revistei Cargo&Bus

TEHNOLOGIE: Fabrica Ford din Craiova, aproape de lansarea producției EcoSport

postat 28 feb. 2017, 23:57 de Cargo Magazin   [ actualizat la 28 feb. 2017, 23:58 ]

Fabrica Ford de la Craiova se apropie din ce în ce mai mult de lansarea producției noului model EcoSport, care este planificată pentru această toamnă.

Transformarea din interiorul fabricii a început deja și modificări importante au fost realizate în timpul perioadei de remont din iarnă în două secții principale ale fabricii, ”Montaj General” și ”Caroserii”.

Aceste modificări fac parte din investiția suplimentară de 200 de milioane de euro anunțată de Ford în luna martie a anului trecut pentru a fabrica noul SUV compact EcoSport la Craiova.

Secția ”Caroserii”, unde în prezent funcționează 320 de roboți pentru producția modelului ...

Articolul complet în ediția de martie a revistei Cargo&Bus

PREZENTARE: Citroen Space Tourer 4x4 E

postat 28 feb. 2017, 23:55 de Cargo Magazin   [ actualizat la 28 feb. 2017, 23:55 ]

Cu ocazia Salonului Auto de la Geneva, programat la începutul lunii martie, Citroen va dezvălui conceptul Space Tourer 4x4 E. Acesta se ghidează după filosofia colecției E, dezvăluită anul trecut în cadrul Salonului de la Paris, care include accesorii de lifestyle produse într-o serie limitată.

Conceptul își propune să combine cele mai bune trăsături ale VAN-urilor și SUV-urilor. La nivel exterior, noul Space Tourer 4x4 E Concept vine cu protecții pentru spoilerele față și spate, bare de fixare pe acoperiș, anvelope care pot fi echipate cu lanțuri, o culoare Technical White pentru caroserie, combinată cu un camuflaj de culoare Technical Grey și jante de ...

Articolul complet în ediția de martie a revistei Cargo&Bus

STRATEGIE: Grupul Renault își propune extinderea segmentului LCV

postat 28 feb. 2017, 23:51 de Cargo Magazin   [ actualizat la 28 feb. 2017, 23:51 ]

Grupul Renault a achiziționat PVI, un specialist în conversia vehiculelor comerciale ușoare spre a fi alimentate cu gaz natural sau electricitate. Achiziția face parte din strategia de creștere a grupului în segmentul LCV.

La începutul lunii trecute, Grupul Renault a anunțat achiziția companiei franceze Power Vehicle Innovation (PVI), în dorința de a accelera creșterea afacerii cu vehicule comerciale ușoare. PVI este o companie recunoscută pentru expertiza sa în proiectarea și conversia vehiculelor comerciale alimentate cu gaz natural și electricitate.

În urma acestei achiziții, Renault va beneficia de expertiza ...

Articolul complet în ediția de martie a revistei Cargo&Bus

1-10 of 102