Bus‎ > ‎

Articole Bus


PREMIU: Iveco Daily Tourys este Microbuzul Anului 2017

postat 30 mai 2017, 01:31 de Cargo Magazin   [ actualizat la 30 mai 2017, 01:31 ]

Gama Iveco Daily și-a adăugat un nou trofeu în palmares, modelul Daily Tourys fiind încoronat ”International Minibus of the Year 2017”. Premiul a fost acordat de juriul internațional Bus, Coach and Minibus of the Year, format din jurnaliști cu experiență de la 18 publicații din Europa.

Daily Tourys este primul ”International Minibus of the Year”, premiul fiind acordat în premieră în acest an, în deschiderea expoziției FIAA 2017 de la Madrid. ”Iveco Daily Tourys îmbină caroseria de înaltă calitate cu un confort premium pentru pasageri. Sistemul de propulsie, format dintr-o motor puternic Euro 6 și cea mai bună cutie de viteze din clasă, fac ca orice călătorie să fie o experiență de neuitat. Iar faptul că minibusul este construit din fabrică ușurează întreținerea și servisarea”, a declarat Tom Terjesen, președintele juriului.

Tourys oferă toate avantajele celei mai noi generații Daily Euro 6, precum rularea lină, o cabină foarte silențioasă sau aplicația dedicată DAILY BUSINESS UP. Oferta include și familia de cutii de viteze automate cu 8 trepte Hi-Matic, motoarele diesel de 2.3 și 3.0 litri, cu performanțe care ajung până la 210 CP și 470 Nm, precum și variante de masă maximă record de 7,2 tone. Gama este completată de versiunile electrice și alimentate cu gaz natural.

Daily Tourys s-a detașat de concurență în primul rând datorită nivelului înalt de personalizare permis, atât în ce privește specificațiile, cât și spațiul pentru pasageri. Scaunele sunt fixate pe șine, pentru o versatilitate maximă. Astfel, modelul poate transporta până la 19 pasageri, în timp ce spațiul de bagaje poate ajunge la 2,5 metri cubi. Clienții se pot baza pe o garanție completă de doi ani, fără limită de kilometri, și pe o rețea suport de 667 de puncte de service în toată Europa.

EVENIMENT: A fost lansat oficial proiectul pentru prima rețea CNG din România

postat 30 mai 2017, 01:28 de Cargo Magazin   [ actualizat la 30 mai 2017, 01:28 ]

Asociația Producătorilor și Utilizatorilor Gazului Natural Comprimat a lansat, la finalul lunii aprilie, proiectul privind construirea primei rețele de stații de gaz natural comprimat (CNG) din România.

Proiectul prevede realizarea a nouă stații de alimentare CNG până în la sfârșitul anului 2019, care vor fi amplasate în București, Timișoara, Constanța, Craiova, Arad, Pitești, Sibiu, Drobeta și Deva. Proiectul are un cost total estimat la 5,2 milioane de euro, din care maximum 4,4 milioane de euro vor proveni din fonduri europene. Dezvoltatorul proiectului este firma Denisson Energy, membră a Antares Group. În acest moment există în România o singură stație de alimentare cu gaz natural comprimat, inaugurată în decembrie 2015 în Râmnicu Vâlcea, pe E 81, după o investiție în valoare de 3,2 milioane de euro realizată de grupul Antares.

”Este un proiect de anvergură, care va deschide frumoase perspective pieței gazului natural comprimat și a carburanților alternativi în România. Cele nouă stații pe care le vom construi prin acest proiect vor fi urmate de altele, astfel încât să acoperim toate arterele importante ale țării”, a declarat Dumitru Becșenescu, președinte al Antares Group și Președinte al Asociației Producătorilor și Utilizatorilor Gazului Natural Comprimat, în cadrul conferinței de lansare a proiectului.

Articolul complet în ediția din Iunie a revistei Cargo&Bus

SPECIAL: Autocar Neoplan cu 20 de paturi

postat 30 mai 2017, 01:23 de Cargo Magazin   [ actualizat la 30 mai 2017, 01:23 ]

MAN Bus Modification Center a personalizat un autocar turistic pentru compania Happyday Hanke. În modelul special Neoplan Skyliner, artiștii aflați în turneu nu doar călătoresc în deplin confort, dar pot și să se odihnească pe timpul nopții.

Văzut din exterior, autocarul double-decker alb arată ca un Neoplan Skyliner normal, cu excepția iluminării LED de pe părțile laterale. Aparențele pot înșela, însă, deoarece din momentul în care intri în autocar îți dai seama că este vorba de un vehicul în întregime modificat. Etajul de jos este configurat cu patru mese de câte patru locuri, poziționate față în față, pentru discuții comode în timpul călătoriilor. Alături se găsește bucătăria care dispune și de o plită ceramică, oferind cele mai bune facilități pentru luat masa. Toaleta are și un duș integrat, cu un rezervor de apă dedicat de 63 de litri.

Modificarea etajului superior este însă și mai specială. Cine urcă scările autocarului cu etaj descoperă o serie de paturi montate pe pereții laterali, pe două etaje. Astfel, nu mai puțin de 20 de persoane se pot odihni în același timp în Skyliner: 18 în paturile de pe lateral și două în salonul din partea din spate, care poate fi transformat într-un pat dublu în doar câțiva pași.

Articolul complet în ediția din Iunie a revistei Cargo&Bus

EVENIMENT: Mercedes-Benz la Global Public Transport Summit

postat 30 mai 2017, 01:18 de Cargo Magazin   [ actualizat la 30 mai 2017, 01:19 ]

1997 feierte der Mercedes-Benz Citaro seine Weltpremiere. Heute, an seinem zwanzigsten Geburtstag, ist er meistgebaute Stadtomnibus der Welt. The Mercedes-Benz Citaro celebrated its world premiere in 1997. Today, on its twentieth birthday, it is the world's most popular urban bus.
Scopul Mercedes-Benz la Global Public Transport Summit GPTS din Montreal (Canada), congresul Asociaţiei Internaţionale a Transportatorilor Publici (UITP), a fost să arate că autobuzele şi autocarele reprezintă o parte a soluţiei la problemele de trafic de astăzi şi de mâine.

Portofoliul Mercedes-Benz pentru transport public local cuprinde de la minibuse şi autobuze rigid până la autobuze articulate de mare capacitate. În plus sunt disponibile o gamă largă de şasiuri pentru toate tipurile de suprastructuri.

Un element de bază este best-seller-ul internaţional Mercedes-Benz Citaro. Modelul ajuns acum la a doua generaţie este prezent pe piaţă de 20 de ani, iar până la finalul lui 2017 se estimează că va trece de borna de 50.000 de unităţi vândute.

Numeroasele optimizări tehnice şi noile adăugiri în gama de modele au consolidat şi mai mult succesul lui Citaro. De exemplu, modelul articulat Citaro G este disponibil de curând şi în varianta cu volan pe partea dreaptă. Iar cu modelul derivat CapaCity, de 19,73 metri lungime, Mercedes-Benz a completat spaţiul liber din gamă dintre popularul Citaro G şi impunătorul autobuz de mare capacitate CapaCity L.

GPTS a prilejuit şi o privire spre viitor, elementele de bază ale variantei 100% electrice a lui Citaro devenind tot mai clare. Premiera este programată anul viitor, iar în prezent prototipurile se află într-o fază de teste extinse.

Articolul complet în ediția din Iunie a revistei Cargo&Bus

DRIVE-TEST: Demonstrație de versatilitate

postat 30 mai 2017, 01:13 de Cargo Magazin   [ actualizat la 30 mai 2017, 01:13 ]

Luna trecută am testat timp de câteva zile un model Mercedes-Benz Vito panel van 111 CDI KA/L, care beneficiază în această perioadă de o reducere de preț de până la 15%. Modelul este o alegere ideală pentru toți cei care trebuie să transporte aproximativ o tonă sau șase metri cubi de marfă, fie că vorbim de distribuție urbană sau chiar distanțe mai lungi.

Vito, propunerea Mercedes-Benz din segmentul autovehiculelor comerciale ușoare de dimensiuni medii, a fost mereu preferatul profesioniștilor pretențioși. A patra generație, lansată în 2014, vine cu numeroase noutăți, printre care și motorizarea modelului nostru de test.

Mai exact, versiunile Vito 109 CDI și Vito 111 CDI sunt echipate cu motorul OM 622 DE 16 LA, de 1.598 cc, cu 4 cilindri în linie, 16 supape, principiu COMMON RAIL, injecție directă gestionată electronic, în variante de 88, respectiv 114 CP. Dacă vi se pare că datele motorului sună cunoscut, aveți dreptate, este vorba de celebrul 1.6 dCi din curtea Renault-Nissan, cu care Mercedes-Benz are un parteneriat extins. Ca și în cazul celuilalt propulsor mic diesel împrumutat de la ”alianță”, acesta a fost atent reglat pentru a atinge cerințele de putere necesare și nivelul de rafinament specific unui producător de vehicule utilitare premium.

Motorul de 1.6 litri diesel s-a dovedit extrem de dinamic și de plăcut în exploatare, mai ales dacă ținem cont că masa maximă autorizată a mașinii de test era de doar 3,05 tone. Cuplul generos obținut foarte devreme permite și plecări de pe loc foarte line, dar și demaraje susținute, în funcție de condițiile de trafic. Dar Vito 111 CDI se simte bine și la drum lung: ajunge lejer la viteze de peste 100 km/h, unde datorită cutiei de viteze manuale cu șase rapoarte turația este păstrată încă sub 2.000 rpm. Dar poate cel mai mare avantaj al motorului mai mic este greutatea redusă, astfel încât modelul are o sarcină utilă cu până la 120 kg mai mare față de generația precedentă, un avantaj important pentru profesioniști.

Un al doilea mare avantaj al motorului mai mic este consumul. Într-un București cunoscut pentru aglomerație și traficul nu foarte ordonat, consumul înregistrat de noi s-a situat între 7,5 și 10 litri la 100 km. La drum lung, consumul a scăzut sub 6 litri la 100 km, iar pe autostradă, la 120 km/h, consumul se stabilizează în jurul valorii de 7 litri.

Articolul complet în ediția din Iunie a revistei Cargo&Bus

CONTRACT: Mercedes-Benz Vans va livra 1.500 de vanuri electrice pentru Hermes

postat 30 mai 2017, 01:08 de Cargo Magazin   [ actualizat la 30 mai 2017, 01:09 ]

Mercedes-Benz Vans und Hermes unterzeichnen strategische Partnerschaft in Hamburg.  Mercedes-Benz Vans and Hermes sign strategic partnership in Hamburg.
Mercedes-Benz Vans și Hermes au semnat un parteneriat strategic pentru dezvoltarea tehnologiilor și serviciilor pentru flota furnizorului de servicii logistice. Începând din 2018, filiala germană a Hermes va pune în operare o flotă de 1.500 de vanuri electrice Mercedes-Benz pentru livrări de colete.

Faza pilot va începe în prima parte a anului 2018, în Hamburg și Stuttgart, iar ulterior va fi extinsă în toate zonele urbane din Germania. Colaborarea merge dincolo de o simplă livrare de vehicule electrice cu baterii și presupune dezvoltarea în comun a unui concept de infrastructură eficientă de încărcare pentru centrele logistice Hermes și servicii IT pentru un control optim asupra flotei electrice. În plus, partenerii intenționează să dezvolte un sistem integrat de soluții pentru creșterea eficienței pe întreg procesul de livrare. Acesta include, de exemplu, sisteme automatizate de spații de încărcare care să grăbească încărcarea și descărcarea coletelor.

”Clienții de vanuri de astăzi au nevoie de mai mult decât un spațiu de marfă și patru roți. Ei au nevoie de vehicule adaptate la domeniul lor de activitate, inclusiv sisteme de propulsie cu emisii joase sau fără emisii, dar și de soluții inteligente. Cooperarea cu Hermes este un pas înainte spre electrificarea întregii noastre game. Mercedes-Benz Vans va investi 150 de milioane de euro în acest domeniu în următorii ani, care se adaugă investițiilor substanțiale ale Daimler în mobilitatea electrică”, a declarat Volker Mornhinweg, șeful Mercedes-Benz Vans.

Articolul complet în ediția din Iunie a revistei Cargo&Bus

PREZENTARE: Opel Corsa își continuă povestea de succes

postat 30 mai 2017, 00:45 de Cargo Magazin   [ actualizat la 30 mai 2017, 00:46 ]

A cincea generație a autovehiculului Corsa este un bestseller: de la lansarea pe piață, la sfârșitul anului 2014, Opel a primit 750.000 de comenzi. Acest model stilat și multifuncțional continuă astfel povestea de succes care a început în 1982 cu primul model Corsa.

Până la ora actuală au fost fabricate peste 13 milioane de autovehicule Corsa din toate generațiile. ”Corsa este unul dintre cele mai importante modele ale noastre din Europa și înregistrează aproximativ un sfert din volumul total de vânzări Opel. În funcție de versiune, reprezintă autovehiculul perfect pentru persoane singure și cupluri, precum și pentru familii”, a declarat Peter Küspert, vicepreședintele departamentului de vânzări și servicii post-vânzare al Opel/Vauxhall.

Corsa îmbină o atmosferă plăcută și stilată și plăcerea de a conduce cu tehnologiile de vârf ale autovehiculelor din clasele superioare. Pentru bestseller-ul din categoria autovehiculelor de mici dimensiuni, filozofia de design a companiei Opel ”Măiestria sculpturală întâlnește precizia germană” se îmbină cu confortul maxim și sistemele moderne de asistență, precum și cu cea mai bună conectivitate digitală datorită Opel OnStar și IntelliLink infotainment. Portofoliul impresionează și cu motoarele sale turbo dinamice și eficiente pe benzină, diesel sau cu GPL (în funcție de piață), iar raportul calitate-preț al întregului pachet este excelent.

Articolul complet în ediția din Iunie a revistei Cargo&Bus

LANSARE: Alfa Romeo Stelvio, disponibil în România

postat 30 mai 2017, 00:37 de Cargo Magazin   [ actualizat la 30 mai 2017, 00:39 ]

Primul SUV Alfa Romeo este aici, gata să ofere o experiență efervescentă de condus, performanțe de top și un design sportiv. Pentru prima dată, în peste un secol de istorie, aceste trăsături marcante ale spiritului original Alfa Romeo se reunesc într-un SUV. Numele său este Stelvio, iar misiunea lui este să rescrie regulile în segmentul SUV-urilor premium de dimensiuni medii.

Stelvio anunță o experiență de drum unică și palpitantă, precum este și șoseaua către cel mai înalt pas din Italia. Pentru a ajunge la pasul Stelvio, situat la 2.758 m altitudine, se parcurge un drum legendar cu peste 75 de viraje în ac de păr, șerpuind pe o distanță de 20 kilometri.

Ca urmare a aprecierilor primite din întreaga lume pentru versiunile sport și super sport ale Giuliei, Alfa Romeo a decis să introducă pe piață primul său SUV într-o configurație care oferă dotări tehnice de top, plăcere inegalabilă a condusului și performanțe extraordinare. Stelvio First Edition impresionează prin stil, personalitate sportivă și abundența dotărilor standard.

First Edition reafirmă personalitatea puternică Alfa Romeo prin propulsorul turbo 2.0 care livrează 280 de cai putere, cuplat la o transmisie automată în 8 trepte și tracțiune integrală Q4. Acest propulsor marchează o nouă generație de unități în patru cilindri realizate integral din aluminiu, conectate la un arbore cardanic din fibră de carbon. Echipat cu motorul turbo benzină de 2 litri și 280 CP, Stelvio are nevoie de doar 5,7 secunde pentru a accelera de la 0 la 100 km/h.

Articolul complet în ediția din Iunie a revistei Cargo&Bus

PREZENTARE: Noul MAN Lion’s Coach va fi lansat în toamnă

postat 1 mai 2017, 23:54 de Cargo Magazin   [ actualizat la 1 mai 2017, 23:54 ]

Standardul anti-răsturnare ECE R66.02, care va deveni obligatoriu în octombrie 2017, a oferit un bun prilej pentru modernizarea modelului MAN Lion’s Coach. Ceea ce a rezultat este mult mai mult decât o simplă rigidizare a caroseriei autocarului.

Noul MAN Lion’s Coach va fi lansat oficial în cadrul Busworld 2017 din Kortrijk, cea mai importantă expoziție din domeniul transportului de persoane. Luna trecută, MAN a prezentat prima imagine a noii generații Lion’s Coach. Designul modern, dar în același timp atemporal, se încadrează în familia de vehicule a producătorului german. Cu toate acestea, versiunea 2017 a …

Articolul complet în ediția de mai a revistei Cargo&Bus

COMANDĂ: Cea mai mare flotă electrică din Europa

postat 1 mai 2017, 23:52 de Cargo Magazin   [ actualizat la 1 mai 2017, 23:52 ]

Compania olandeză de transport public Connexxion a plasat o comandă pentru 100 de autobuze electrice Citea SLFA Electric. Aceasta este cea mai mare comandă pentru autobuze electrice din istoria VDL Bus & Coach. După livrare, Connexxion va avea cea mai mare flotă de autobuze electrice din Europa.

Comanda venită din partea Connexxion mai cuprinde și 18 modele VDL Futura FDD2. Astfel se realizează o nouă premieră: autocarele cu etaj vor fi folosite pentru prima dată în transportul public din Olanda. Toate autobuzele și autocarele vor fi operate în regiunea Amstelland-Meerlanden din nordul Olandei, caracterizată de un număr foarte mare …

Articolul complet în ediția de mai a revistei Cargo&Bus

1-10 of 130