Bus‎ > ‎

Articole Bus


BILANȚ: Rezultate bune în 2016 pentru Daimler Buses

postat 31 mar. 2017, 05:22 de Cargo Magazin   [ actualizat la 31 mar. 2017, 05:22 ]

În ciuda evoluțiilor diferite din diversele regiuni, divizia de autobuze a grupului Daimler a avut în 2016 un profit de 258 de milioane de euro, în creștere cu 28% față de cele 202 milioane de euro din anul precedent. Rata de profit de 6,2% este cea mai bună din industrie.

Creșterea puternică a vânzărilor de autobuze complete în Europa de Vest a avut o contribuție importantă la acest succes. Cu aproximativ 3.000 de unități livrate, brandul Setra a înregistrat în 2016 un record de vânzări.

Daimler Buses a vândut în total, pe plan mondial, …

Articolul complet în ediția de aprilie a revistei Cargo&Bus

TEHNOLOGIE: Hibrid autobuz-tramvai

postat 31 mar. 2017, 03:15 de Cargo Magazin   [ actualizat la 31 mar. 2017, 03:16 ]

Alstom şi NTL au prezentat luna trecută, în Franţa, o soluţie inovatoare în domeniul mobilităţii: conceptul Aptis, un vehicul care se aseamănă cu un autobuz, dar are mai multe lucruri în comun cu un tramvai.

Conceptul unic și inovator al Aptis, bazat pe cel al unui tramvai, conferă accesibilitate datorită podelelor joase și o vedere de 360 de grade. Două sau trei uși duble de mari dimensiuni vor facilita fluxul de pasageri, precum și accesul scaunelor cu rotile și al cărucioarelor.

Operatorii vor beneficia de un vehicul ușor de întreținut, cu cea mai îndelungată durată de viață. Cu patru roți direcționale comparativ cu două în cazul autobuzelor, Aptis ocupă cu …

Articolul complet în ediția de aprilie a revistei Cargo&Bus

PREZENTARE: Premiu iF Design 2017 pentru Neoplan Tourliner

postat 31 mar. 2017, 03:12 de Cargo Magazin   [ actualizat la 31 mar. 2017, 03:13 ]

Neoplan Tourliner a primit premiul iF Design Award 2017 în categoria ”Automobile-Vehicule-Biciclete”. Ceremonia de înmânare a prestigioaselor distincții a avut loc la începutul lunii martie, la Munchen.

În total au participat 5.575 de produse de la 2.675 de companii din 59 de țări. ”Suntem foarte mulțumiți că Neoplan Tourliner a fost recunoscut ca un model extraordinar, luând în calcul numărul mare de produse excelente și inovatoare înscrise în concurs”, a declarat Stephan Schönherr, vicepreședinte al departamentului de design autobuze și autocare în cadrul ...

Articolul complet în ediția de aprilie a revistei Cargo&Bus

TEHNOLOGIE: Metrorex modernizează sistemele de acces

postat 31 mar. 2017, 03:10 de Cargo Magazin   [ actualizat la 31 mar. 2017, 03:11 ]

Metrorex a început luna trecută lucrări de modernizare a sistemului de control-acces în 41 de staţii. Partea negativă a proiectului este că staţiile cu un singur acces vor fi închise în această vară pe o perioadă de maximum o săptămână.

Conform companiei, modernizarea se va face în cinci etape şi are ca obiectiv îmbunătăţirea serviciilor şi creşterea confortului în timpul călătoriilor cu metroul. Înnoirea sistemului de control-acces presupune înlocuirea liniei actuale de turnicheţi cu porţi de acces batante care facilitează atât intrarea, cât şi evacuarea rapidă a călătorilor în situaţii de urgenţă.

Noile porţi de acces vor fi dotate atât cu un sistem de citire a …

Articolul complet în ediția de aprilie a revistei Cargo&Bus

LANSARE: Noul Logan MCV Stepway

postat 31 mar. 2017, 03:01 de Cargo Magazin   [ actualizat la 31 mar. 2017, 03:01 ]

Principala noutate Dacia la Salonul Auto de la Geneva a fost versiunea Stepway a modelului Logan MCV. În plus, la standul mărcii a fost expusă în premieră o nouă serie limitată disponibilă pe modelul Duster și pe întreaga familie Stepway.


După Sandero, Lodgy și Dokker, Logan MCV dispune de acum, la rândul său, de o versiune Stepway, cu un aspect inspirat de universul crossover. Aspectul robust este subliniat atât de garda la sol, înălțată cu 50 mm, cât și de protecțiile laterale specifice, de ornamentele dispuse în partea inferioară a barelor de protecție față și spate, precum și de calandrul care amintește de cel al modelului …

Articolul complet în ediția de aprilie a revistei Cargo&Bus

LANSARE: Volvo prezintă noul XC60

postat 31 mar. 2017, 02:57 de Cargo Magazin   [ actualizat la 31 mar. 2017, 02:57 ]

Volvo Cars a dezvăluit, cu ocazia Salonului Auto de la Geneva, noul XC60. Modelul este unul foarte important pentru producătorul suedez: prima generație este lider de vânzări al segmentului mediu premium în Europa, iar pe plan global reprezintă astăzi 30% din totalul vânzărilor Volvo.

Noul XC60 promite a fi una dintre cele mai sigure mașini realizate vreodată, fiind complet echipată cu tehnologii de ultimă generație. Funcția Steer Assist a fost adăugată la sistemul de siguranță City Safety, un nou sistem de siguranță numit Oncoming Lane Mitigation utilizează asistența la viraje pentru a evita posibilele coliziuni frontale, în timp ce Blind Spot Indication System (BLIS) folosește …


Articolul complet în ediția de aprilie a revistei Cargo&Bus

TEHNOLOGIE: Goodyear prezintă anvelopa concept Eagle 360 Urban

postat 31 mar. 2017, 02:54 de Cargo Magazin   [ actualizat la 31 mar. 2017, 02:54 ]

Într-un ecosistem definit de tranziția către vehicule autonome și către o mobilitatea partajată în centrele urbane, Goodyear își propune să revoluționeze interacțiunea dintre anvelope, vehicule și mediul înconjurător prin conceptul Eagle 360 Urban, prezentat la Salonul Internațional Auto de la Geneva.


Această sferă printată 3D este prima anvelopă concept realizată sub umbrela Artificial Intelligence și care va fi capabilă să se transforme și să simtă, decidă și interacționeze. ”O revoluție va avea loc la interacțiunea dintre autonomie, mobilitate și …


Articolul complet în ediția de aprilie a revistei Cargo&Bus

TEHNOLOGIE: Ford mizează pe livrări autonome

postat 31 mar. 2017, 02:49 de Cargo Magazin   [ actualizat la 31 mar. 2017, 02:49 ]

Mașinile utilitare au jucat un rol-cheie în serviciile de curierat în ultima jumătate de secol. Dronele sunt un fenomen modern. Însă cele două pot colabora pentru a îmbunătăți mobilitatea în zonele urbane într-unul dintre exemplele viziunii Ford în ceea ce privește ”Orașul Viitorului”.


Utilitarele autonome pot să transporte rapid și eficient la nivel rutier orice pachet – de la alimente la medicamente de care este urgentă nevoie – în timp ce dronele au capacitatea potențială de a prelua ultimul segment al călătoriei și ajung pe calea aerului la …

Articolul complet în ediția de aprilie a revistei Cargo&Bus

REGLEMENTĂRI: Orașele ar putea avea zone de acces în funcție de standardul de poluare

postat 31 mar. 2017, 02:45 de Cargo Magazin   [ actualizat la 31 mar. 2017, 02:47 ]

România ar putea avea din vara anului 2019 zone de acces în orașe în funcție de norma de poluare a autovehiculelor. Ministerul Mediului îşi propune ca în locul ”timbrului de mediu” să introducă ”eco-vignete” diferenţiate de motorizare.


Conform proiectului elaborat de Ministerul Mediului, toate autoturismele înmatriculate în România ar urma să aibă lipit pe parbriz un abţibild colorat cu standardul de emisii al …

Articolul complet în ediția de aprilie a revistei Cargo&Bus

TEHNOLOGIE: Bosch învață mașinile să dobândească cunoștințe

postat 31 mar. 2017, 02:41 de Cargo Magazin   [ actualizat la 31 mar. 2017, 02:42 ]

Bosch creează creierul pentru automobilele viitorului care se conduc singure. La conferința internațională Bosch ConnectedWorld 2017, din Berlin, furnizorul de tehnologie și servicii a prezentat un computer de bord pentru autovehicule automatizate.

Mulțumită inteligenței artificiale (IA), computerul poate aplica metode de învățare automată. Se așteaptă ca acest computer de bord dotat cu IA să ghideze mașina în situații de trafic rutier complex sau situaţii noi pentru maşină. ”Învățăm mașina cum să se descurce singură în trafic. Conducerea automatizată face drumurile …

Articolul complet în ediția de aprilie a revistei Cargo&Bus

1-10 of 112