Bus‎ > ‎

Articole Bus


PREMIERĂ: Citaro devine hibrid

postat 29 sept. 2017, 04:36 de Ionut Paduraru   [ actualizat la 29 sept. 2017, 04:36 ]

Mercedes-Benz Citaro hybrid, Exterieur, eisblau metallic, OM 936 h mit 220 kW (299 PS), 7,7 L Hubraum, Elektro-Motor mit 14 kW, 6-Gang-Automatikgetriebe, LED-Scheinwerfer, Länge/Breite/Höhe: 12.135/2.550/3.120 mm, Beförderungskapazität: max. 1/96. Mercedes-Benz Citaro hybrid, Exterior, ice blue metallic, OM 936 h rated at 220 kW/299 hp, displacement 7.7 l, electric motor rated at 14 kW, 6-speed automatic transmission, LED headlamps, length/width/height: 12135/2550/3120 mm, passenger capacity: max. 1/96.
Mercedes-Benz deschide un nou capitol în evoluția autobuzelor urbane. Pentru prima dată, tehnologia hibrid este disponibilă oriunde în lume, ca echipament opțional, pentru o gamă largă de autobuze cu motoare diesel sau pe gaz, și nu ca modele separate. Astfel, Mercedes-Benz folosește electrificarea pentru a optimiza la maximum eficiența motoarelor cu combustie internă.

Scopul inginerilor a fost de a maximiza eficiența, dar de a face modificări minime la configurația de bază. Modelele convenționale Citaro sunt recunoscute pentru consumul redus de carburant, dar Citaro hybrid este mai eficient cu până la 8,5%, în funcție de rută și versiune. Modelul hibrid funcționează foarte simplu: la decelerări, motorul electric acționează ca un generator și transformă energia de frânare în electricitate. Aceasta este stocată și poate fi folosită de motorul electric pentru a asista motorul cu combustie internă, în special la plecarea de pe loc.

Și designul arhitecturii hibrid este simplu. Motorul electric, în formă de disc, este de tip sincron excitat permanent, astfel că este foarte robust din punct de vedere mecanic. El are o putere maximă de 14 kW, un cuplu de 220 Nm și este montat între motorul cu combustie internă și transmisia automată.

Deoarece motorul electric nu este folosit pentru a crește puterea maximă, performanțele de top în ce privește puterea și cuplul autobuzului rămân neschimbate. În schimb, motorul electric reduce sarcina celui pe combustie internă și îmbunătățește comportamentul la plecarea de pe loc. Reducerea turației la plecarea de pe loc se traduce într-o reducere majoră a consumului de carburant.

Energia necesară acționării motorului electric este produsă gratis, prin recuperare, ceea ce înseamnă că motorul electric acționează ca un generator în timpul frânărilor. Energia electrică rezultată în acest fel este stocată în condensatori cu strat dublu, cunoscuți și ca supercondensatori. Aceste unități de stocare sunt caracterizate de o densitate mare de putere, rezistență la vârfurile de putere și o durată de viață ridicată. Spre deosebire de baterii, supercondensatorii se potrivesc ideal cu schimburile continue și rapide între fazele de încărcare și descărcare care apar în timpul funcționării unui autobuz urban. O singură frânare de la 50 la 0 km/h este suficientă pentru a încărca unitățile de stocare ale lui Citaro hybrid.

Unitatea de stocare a lui Citaro hybrid este compusă din două module a câte 16 supercondensatori. Cele două module au o capacitate totală de 2 Ah și sunt montați într-o zonă din spatele plafonului. Un capac de aluminiu perforat protejează modulele de influențele externe și razele de soare, permițând în același timp un curent de aer pentru răcirea necesară.

Articolul complet in editia din Octombrie a revistei Cargo&Bus.

EXPOZIȚIE: Scania aduce la Busworld gama de autobuze eco

postat 29 sept. 2017, 04:32 de Ionut Paduraru   [ actualizat la 29 sept. 2017, 04:33 ]

Product family image, buses and coaches.Scania Touring, Scania Interlink HD, Scania Interlink MD, Scania Interlink LD and Scania Citywide LE Hybrid.Photo: Scania 2017
Pe măsură ce municipalitățile europene impun tot mai multe restricții vehiculelor diesel, operatorii examinează metodele mai curate de alimentare a autobuzelor și autocarelor. La expoziția internațională Busworld 2017 din Kortrijk, Scania va prezenta gama sa extinsă de alternative la autobuzele convenționale diesel.

Scania se mândrește cu cea mai largă gamă de autobuze și autocare care funcționează cu carburanți alternativi. În prezent, Scania oferă motoare alimentate cu gaz natural sau biogaz, etanol, biodiesel și HVO, dar și autobuze hibrid.

În multe orașe europene, Scania a fost un pionier al tranziției către tehnologii curate și cu emisii scăzute de dioxid de carbon. Recent, Scania a livrat 53 de autobuze cu etaj alimentate cu gaz în Nottingham, care deține în prezent cea mai mare flotă cu aceste caracteristici. Orașul englez Sunderland urmează apoi cu propria sa flotă de autobuze cu etaj alimentate cu biogaz.
Multe municipalități sunt interesate în primul rând de operațiunile cu gaz, o soluție sustenabilă din punct de vedere economic pentru reducerea amprentei de carbon, a emisiilor de oxizi de azot și a nivelului de zgomot în timpul funcționării. De asemenea, producerea locală de biogaz poate oferi oportunități pentru noi locuri de muncă, o dependență mai mică de importuri și ecosisteme în care deșeurile menajere furnizează combustibilul pentru transport.

Articolul complet in editia din Octombrie a revistei Cargo&Bus.

TEHNOLOGIE: Cea mai mare comandă de autobuze electrice Volvo

postat 29 sept. 2017, 04:30 de Ionut Paduraru   [ actualizat la 29 sept. 2017, 04:30 ]

Volvo Buses a primit recent cea mai mare comandă din istoria sa pentru autobuze complet electrice. Operatorul norvegian Tide Buss a plasat o comandă de 25 de unități Volvo 7900 Electric, care vor fi folosite în orașul Trondheim.

Compania AtB, care administrează transportul public din Trondheim, este un pionier al introducerii tehnologiilor alternative de propulsie. În 2010, ea a fost printre primii clienți din Europa care au comandat autobuze hibrid Volvo. Noile autobuze complet electrice vor circula pe patru rute, începând din august 2019, acoperind distanțe între 12 și 15 km. După ce operatorul Tide Buss va achiziționa 35 de autobuze electrice, din care 25 Volvo, Trondheim va avea cea mai mare flotă de autobuze electrice din Norvegia.

”Este o nouă bornă în angajamentul nostru de lungă durată pentru folosirea electromobilității în transportul public. Suntem încântați de acest acord pentru primul sistem la scară mare de autobuze complet electrice din Norvegia, alături de Tide Buss, un pionier al transportului urban sustenabil. Operațiunile electrice reprezintă cea mai eficientă soluție și contribuie la un mediu mult mai bun pentru cei care trăiesc, călătoresc sau petrec timp în oraș. Este o tendință pe care vrem să o dezvoltăm”, a declarat Hakan Agnevall, președintele Volvo Buses.

Articolul complet in editia din Octombrie a revistei Cargo&Bus.

EXPOZIȚIE: Solaris la Busworld 2017

postat 29 sept. 2017, 04:26 de Ionut Paduraru   [ actualizat la 29 sept. 2017, 04:26 ]

Solaris Bus & Coach a pregătit multe noutăți pentru ediția din acest an a Busworld, care va avea loc în perioada 20-25 octombrie. Printre acestea se numără vehicule fără emisii sau cu emisii scăzute, dar și autobuze cu propulsie tradițională.

Dacă până acum autobuzul articulat Solaris Urbino 18 era disponibil doar în variantă diesel, la Kortrijk va fi prezentată și versiunea electrică. Aceasta dispune de o punte motoare ZF cu motoare electrice integrate și de un pachet baterii Solaris High Power de 240 kWh. Bateriile pot fi încărcate prin intermediul unui conector plug-in sau al unui pantograf montat pe plafon. Datorită greutății proprii reduse și a distribuției echilibrate a greutății pe axe, capacitatea autobuzului este de 135 de pasageri. Clienții pot personaliza autobuzele după propriile nevoi, schimbând interiorul, capacitatea bateriei sau modul de încărcare.

A doua noutate a Solaris la Busworld este Urbino 12 cu arhitectură serial-hibrid furnizată de producătorul american BAE Systems. Sistemul permite reducerea semnificativă a consumului de carburant și a emisiilor poluante. Motorul electric își ia energia de la o unitate de stocare, încărcată de un motor diesel Cummins de capacitate mică (4,5 litri) și 210 CP.
Noul Solaris hybrid Urbino 12 este disponibil și într-o opțiune fără emisii, similară cu a unui autobuz electric. Datorită sistemului Stop-and-Go, motorul diesel este oprit complet în timpul opririlor în stație și la deschiderea ușilor, dar pornește imediat după ce supercondesatorii rămân fără energie. Funcția Arrive-and-Go, bazată pe GPS, permite oprirea motorului și la apropierea de stații. Testele au arătat că vehiculul consumă cu 20% mai puțină motorină decât un vehicul similar diesel. În plus, nivelul de zgomot este mult redus.

Articolul complet in editia din Octombrie a revistei Cargo&Bus.

LANSARE: A doua generație Duster, mai matură și mai dotată

postat 29 sept. 2017, 04:22 de Ionut Paduraru   [ actualizat la 29 sept. 2017, 04:22 ]

2017 - Nouveau Dacia DUSTER
Dacia a prezentat luna trecută, în cadrul Salonului Auto de la Frankfurt, a doua generație Duster. Noul model are un design exterior revizuit, un interior complet schimbat, echipamente prezente în premieră, dar aceleași motorizări.

”Noul Duster își afirmă din plin personalitatea de SUV, abordând un design exterior robust, complet nou. Interiorul inedit se remarcă prin confortul oferit, prin calitatea percepută și prin ergonomie”, a declarat la lansare Francois Mariotte, director comercial Dacia.

Noua generație Duster are 4,3 metri lungime, 1,8 metri lățime și o gardă la sol de 210 mm. Portbagajul are o capacitate de 445 de litri în varianta 4x2, respectiv 376 litri în versiunea 4x4. Capacitățile off-road au fost de asemenea păstrate: unghiul de atac ajunge la aproximativ 30 de grade, în timp ce unghiul de degajare măsoară 33 de grade.

Din punct de vedere al designului exterior, noul Duster vine mai degrabă cu o evoluție subtilă și un aspect general mai rafinat. Și nici nu era cazul unei schimbări drastice, deoarece Duster a înregistrat în această vară cele mai bune vânzări din istoria sa. Echipa de design a Renault a continuat să promoveze aspectul robust al SUV-ului de la Mioveni. În partea frontală avem blocuri optice noi, împinse ceva mai în sus și mai în exterior, dar și o grilă nouă, asemănătoare cu cea a modelelor Stepway. Capota dispune acum de niște nervuri mai pronunțate, iar noua bară de protecție integrează un scut de culoare crom satinat. Din lateral se observă că parbrizul noului Duster este amplasat cu 100 de milimetri mai în față și este mai înclinat, fapt ce va optimiza consumul și zgomotul resimțit la interior. De asemenea, pasajele roților sunt mai generoase, pentru a face loc în premieră unor jante de 17 inci. În spate, principala noutate este reprezentată de stopurile mult mai late, cu o semnătură luminoasă împărțită în patru cadrane. O altă noutate pentru exterior este nuanța Atacama Orange.

Dar marea revoluție pentru Duster s-a produs la interior. Modelul are acum o planșă de bord revizuită, materiale mai bune și un display poziționat ceva mai sus. Deasupra acestuia avem acum trei aeratoare centrale, iar sub acesta se regăsesc butoane de tip clapetă pentru avarie, oprirea sistemului Start-Stop, funcția Eco, închiderea centralizată, activarea camerelor video și dezactivarea senzorilor de parcare. Sub acestea avem noua unitate de comandă a climatizării, formată din 3 butoane rotative.

Noul volan cu patru brațe poate fi ajustat în cazul lui Duster atât pe înălțime (40 mm), cât și în adâncime (50 mm). În spatele acestuia regăsim noi cadrane de bord, iar între ele un display digital alb-negru prin intermediul căruia șoferul primești informații esențiale cu privire la sistemele mașinii (nivelul de carburant, cifrele computerului de bord, viteza de deplasare sau momentul optim pentru schimbarea treptelor de viteză).

Dacia spune că noua generație Duster oferă scaune mai confortabile și mai ușor de reglat, cu un șezut lungit cu 20 de mm și mai multă susținere laterală. Scaunul șoferului dispune în plus de reglaj lombar și de un mecanism care îi permite reglarea pe înălțime (60 mm). Duster va avea patru tipuri diferite de tapițerii, dintre care două din piele: una neagră cu cusături albe, iar cealaltă crem, disponibilă doar pe anumite piețe.

Articolul complet in editia din Octombrie a revistei Cargo&Bus.

PREZENTARE: Gama de anvelope de iarnă Nokian

postat 29 sept. 2017, 04:18 de Ionut Paduraru   [ actualizat la 29 sept. 2017, 04:18 ]

Anvelopele de iarnă Nokian WR oferă o combinație excelentă de siguranță și plăcere a șofatului. Aceste produse de calitate superioară pot fi utilizate cu încredere și fără suprize în condițiile meteorologice variate din Europa Centrală.

Nokian WR A4 este o anvelopa de iarnă premium, pentru automobile sport, care combină manevrabilitatea cu aderenţa și oferă caracteristici de rulare echilibrate în condiţiile meteorologice schimbătoare ale sezonlui rece din Europa Centrală. Anvelopa Nokian WR A4 reacţionează rapid şi cu precizie la virare și menține un nivel de zgomot redus în habitaclu. Anvelopa are o rezistenţă la rulare extrem de mică, fapt ce reduce consumul de carburant şi cantitatea de emisii nocive.

Modelul Nokian WR D4 este un campion al aderenței, ale cărui inovații unice permit rularea stabilă și în siguranță atât pe carosabil ud, cât și acoperit de zăpadă. Este prima anvelopă de iarnă premium din lume încadrată în clasa A la aderență pe carosabil umed. Noile lamele optimizate în blocuri ale Nokian și inovațiile Twin Trac Silica oferă manevrabilitate controlată, aderență puternică și eficiență superioară a consumului de combustibil.

Articolul complet in editia din Octombrie a revistei Cargo&Bus.

TEHNOLOGIE: Mașinile electrice cresc în popularitate în România

postat 29 sept. 2017, 04:15 de Ionut Paduraru   [ actualizat la 29 sept. 2017, 04:15 ]

Mașinile electrice continuă să câștige teren pe piața din România. Astfel, conform estimărilor Porsche România, patru din zece vizitatori în showroom-urile Volkswagen se arată interesați de achiziționarea unui model electric.

Compania a organizat la începutul lunii trecute, în București, un eveniment dedicat mobilității electrice, e-Drive. În cadrul acestuia, peste 1.000 de persoane s-au înregistrat pentru un test drive și peste 800 au interacționat cu cele 14 Volkswagen e-Golf cu propulsie alternativă.

”Fără îndoială, mașinile electrice sunt soluția de mobilitate a viitorului. Deși piața este încă la început, ne așteptăm ca acest segment să crească exponențial în următorii ani. Observăm un interes în creștere pentru soluțiile de electromobilitate din partea clienților care ne vizitează showroom-urile din toată țara, motiv pentru care estimăm un număr de 80 de mașini vândute până la finalul anului. Mai mult, mașinile electrice au devenit și mai accesibile prin Programul Rabla Plus. De exemplu, modelul e-up! poate fi achiziționat prin finanțarea oferită de Porsche Finance Group, la o rată de 100 de euro TVA inclus”, a declarat Bogdan Florea, Brand Manager Volkswagen.

Evenimentul e-Drive a avut parte de suportul tehnic al Renovatio, primul dezvoltator al unei rețele publice de stații de alimentare destinată vehiculelor electrice, bazată pe soluții de încărcare rapidă. Renovatio a furnizat echipamentele necesare, care au deservit cu succes toate autoturismele prezente la e-Drive.

”Rețeaua Renovatio e-charge se află în plină expansiune. Ne dorim ca, până la sfârșitul lui 2020, să ajungem la un număr de 100 de stații de încărcare rapidă, din care 60 fac parte dintr-un proiect finanțat cu fonduri europene. Volkswagen ne-a susținut inițiativa, exprimându-și dorința de a se implica activ în derularea proiectului prin punerea la dispoziție a unui vehicul electric pentru testarea echipamentelor și a soluțiilor software ce urmează a fi implementate”, a declarat Alexandru Teodorescu, CEO Renovatio.

Prima stație de încărcare de tip fast charging din România a fost instalată de Renovatio în anul 2015 la sediul Porsche România, importatorul general Volkswagen. În prezent, în rețeaua de distribuitori ai mărcii Volkswagen există 18 puncte de încărcare, disponibile atât prin cei opt parteneri ai săi de mobilitate electrică și plug-in hybrid, cât și prin punctele proprii. Acestea sunt accesibile tuturor clienților Volkswagen.

Articolul complet in editia din Octombrie a revistei Cargo&Bus.

LANSARE: Anvelope de iarnă Goodyear cu tehnologia SoundComfort

postat 29 sept. 2017, 04:11 de Ionut Paduraru   [ actualizat la 29 sept. 2017, 04:11 ]

După ce a implementat cu succes tehnologia de reducere a zgomotului în gama de vară, Goodyear oferă acum consumatorilor posibilitatea de a alege anvelope de iarnă cu tehnologia SoundComfort. Aceasta reduce nivelul zgomotului din interiorul mașinii în medie cu până la 50% (- 4 dbA).

O plimbare mai silențioasă este o călătorie mai confortabilă. Există totuși multe elemente care creează zgomot în interiorul mașinii: vânt, viteza de deplasare, condițiile de drum, zgomotele motorului și ale structurii mașinii, dar și anvelopele. Atunci când încercați să reduceți zgomotul în habitaclul mașinii, anvelopele pot oferi cea mai eficientă contribuție comparativ cu alte soluții tehnice, atât la nivel de cost, cât și la nivel de greutate.

Una dintre sursele principale de zgomot al anvelopelor este rezonanța aerului în cavitatea anvelopei, produsă de vibrațiile de aer din interior și transmise structurii vehiculului. Tehnologia SoundComfort de la Goodyear funcționează direct pentru a reduce această rezonanță.

Goodyear aplică un element de spumă poliuretanică cu celule deschise pe suprafața interioară a anvelopei. Stratul de spumă reduce vibrațiile aerului, creând o atmosferă relaxată pentru șoferi și pasageri, permițând muzicii să se audă clar sau făcând posibilă o conversație bună de care să vă bucurați în timp ce conduceți. Fără a compromite performanțele de conducere, tehnologia SoundComfort face ca habitaclul vehiculului să fie cu 50% mai silențios, comparativ cu anvelopele obișnuite. În plus, spuma este suficient de ușoară pentru a evita impactul asupra kilometrajului, rezistenței la rulare sau indicelui de viteză.

Articolul complet in editia din Octombrie a revistei Cargo&Bus.

PREMIERĂ: Orașul Cluj-Napoca va avea din 2018 autobuze electrice

postat 31 aug. 2017, 01:55 de Ionut Paduraru   [ actualizat la 31 aug. 2017, 01:55 ]

Cluj-Napoca este primul oraș din România care cumpără şi pune în circulaţie autobuze electrice. Licitaţia pentru achiziţionarea a 30 de autobuze electrice a fost câștigată de constructorul polonez Solaris, iar primele 10 vehicule vor fi livrate în primăvara anului viitor.

Primăria Cluj-Napoca a semnat luna trecută un contract cadru cu producătorul polonez Solaris pentru achiziţionarea a până la 30 de autobuze Solaris Urbino 12 Electric într-un interval de 3 ani. Preţul unui astfel de autobuz este de aproximativ 500.000 de euro, iar finanțarea primelor 10 autobuze este asigurată în proporție de 85% din fondurile Programului de Cooperare Româno-Elveţian și 15% din bugetul local. Conform contractului, aceste prime 10 autobuze vor sosi în Cluj-Napoca până în martie 2018. Următoarele 20 de autobuze urmează să fie achiziționate din fonduri locale și europene.

Vehiculele electrice vor fi operate de compania de transport public CTP, care mai deține în flotă 40 de autobuze articulate Solaris. Autobuzele electrice vor putea transporta până la 78 de pasageri și vor fi echipate cu Internet Wi-Fi, sistem de monitorizare video interior și exterior, aer condiționat și platformă joasă pentru persoane cu dizabilități.

Autobuzele Solaris Urbino 12 Electric comandate de municipalitatea clujeană vor avea un sistem de propulsie livrat de un alt producător polonez – Medcom. Vehiculele vor avea un motor central de 160 kW și un pachet de baterii de 200 kWh, care asigură o autonomie de 105 kilometri.

Conform contractului, autobuzele au o garanție de 5 ani, costurile de mentenanță și piesele de schimb fiind asigurate de firma câștigătoare. Solaris va furniza și 13 stații de încărcare (11 plug-in pentru încărcare în depou și două pantografe pentru încărcare rapidă). Încărcarea lentă durează 6 ore, iar cea rapidă 10 minute.

Această comandă este prima venită din România pentru autobuze electrice. Modelul Solaris Urbino 12 Electric a câștigat anul trecut competiția ”Bus of the Year 2017”. Renumitul premiul a fost adjudecat astfel în premieră de producătorul Solaris, dar și de un autobuz electric cu baterii.

Articolul complet în ediția din Septembrie a revistei Cargo&Bus

LANSARE: Noul MAN Lion’s City se arată puțin câte puțin

postat 31 aug. 2017, 01:49 de Ionut Paduraru   [ actualizat la 31 aug. 2017, 01:50 ]

Cu noua generație Lion’s City, MAN introduce un tip complet nou de aubuz urban. Numeroasele inovații tehnice, prezente atât la interior, cât și la exterior, au fost combinate cu noul limbaj de design al autobuzelor MAN.

Ținut secret în timpul testelor, noul MAN Lion’s City este acum dezvăluit treptat. Vedem astfel designul complet nou, care a moștenit totuși genele puternice ale precedentelor autobuze MAN. Cu o miză clară pe eficiență, confort și ergonomie, dezvoltatorii au setat noi standarde pentru toate componentele, precum costurile pe toată durata de viață pentru compartimentul șoferului sau sistemul de iluminare. În același timp, noul MAN Lion’s City respectă toate cerințele legale actuale, precum și pe cele care vor fi introduse în viitorul apropiat.

Privit din exterior, noul autobuz urban este un exemplu clar al noului limbaj de design MAN. Modelul dispune de o gamă largă de elemente care îți atrag privirea, precum farurile distinctive cu lumini de zi LED încorporate, panoul frontal negru cu elemente cromate sau geamurile laterale de mari dimensiuni. Acestea contribuie la impresia de dinamism a autobuzului, dar segmentare panourilor contribuie și la scăderea costurilor pe întreaga durată de viață a vehiculului. Spatele noului MAN Lion’s City este de asemenea de neconfundat și permite un acces perfect la diversele componente.

Noul limbaj de design al autobuzelor MAN este strălucitor și ușor de recunoscut. Un exemplu în acest sens este reprezentat de luminile din fața și din spatele autobuzului. Astfel, MAN Lion’s City nu are doar lumini de zi cu LED, dar pentru prima dată sunt disponibile și faruri LED. Stopurile LED sunt o prezență standard. Iluminarea LED este prezentă și la interior. Lămpile impresionează cu durata lungă de viață, de până la 10.000 de ore, dar și cu consumul redus de energie.

Articolul complet în ediția din Septembrie a revistei Cargo&Bus

1-10 of 163