Bus‎ > ‎

Articole Bus


PREMIERĂ: Noul autocar Setra S 531 DT

postat 31 iul. 2017, 01:56 de Ionut Paduraru   [ actualizat la 31 iul. 2017, 01:56 ]

Setra S 531 DT TopClass 500, Exterieur, Viola Pyxis Met LB065, OM 471 mit 375 kW (510 PS), 12,8 L Hubraum, 8-Gang Mercedes PowerShift, Sideguard Assist, LED-Scheinwerfer, Länge/Breite/Höhe: 14.000/2.550/4.000 mm, Bestuhlung: 1/78. Setra S 531 DT TopClass 500, Exterior, Viola Pyxis Met LB065, OM 471 rated at 375 kW/510 hp, displacement 12.8 l, 8-speed Mercedes PowerShift transmission, Sideguard Assist, LED Headlamps, length/width/height: 14000/2550/4000 mm, seating: 1/78.
Eficiență maximă și modularitate, confort absolut și siguranță maximă: noul autocar etajat Setra S 531 DT din gama TopClass 500 rescrie standardele în clasa sa. Cu aerodinamica sa neegalată, noul S 531 promite să stabilească noi recorduri de eficiență a consumului de combustibil în segmentul său.

Datorită platformei sale inferioare flexibilă, autocarul poate deservi întreaga gamă de aplicații în turism și servicii tradiționale. Interiorul este caracterizat de un nivel impresionant de confort. În cele din urmă, utilizarea Active Brake Assist 4 și Sideguard Assist la bordul noului autocar etajat marchează o premieră la nivel mondial în materie de echipare a acestor sisteme de asistență în segmentul autobuzelor și autocarelor. Aceste sisteme sporesc standardul deja ridicat de siguranță al autocarului. Toate aceste caracteristici ale noului S 531 DT sunt încorporate sub un design fascinant, distinctiv Setra.

Sistemul de frânare de urgență Active Brake Assist 4 (ABA 4) este introdus pentru prima oară în această clasă la bordul lui S 531 DT. Adiţional față de funcțiile disponibile anterior – frânare totală ca reacție la obiectele staționare sau obstacole în mișcare aflate în fața vehiculului – acum încorporează și detectarea pietonilor aflați în mișcare, declanșând un răspuns automat de frânare. O altă premieră mondială în segmentul de autobuze și autocare este utilizarea sistemului Sideguard Assist. Acesta este prevăzut cu senzori radar pentru a monitoriza latura din dreapta pe întreaga lungime a autocarului. Astfel, sistemele autocarului avertizează șoferul de prezenţa pietonilor, bicicliștilor și obstacolelor staționare în momentul virării la dreapta. În afara zonelor urbane, sistemul oferă asistență la schimbarea benzilor de circulație.

Noul autocar etajat a fost proiectat astfel încât să aibă o aerodinamică optimă, începând cu partea frontală și până la spatele autocarului. În față, parbrizele cu o curbură mare, pronunțată, permit aerului să curgă ușor în jurul vehiculului, în timp ce canalele adâncite și marginile de separare a fluxului de aer din spatele autocarului ghidează fluxul de aer într-un mod controlat. Inginerii au fost atenți chiar și la cele mai mici detalii. De exemplu, ștergătorul de parbriz de pe puntea superioară este pozițional vertical în poziția de bază, o trăsătură adoptată din sporturile cu motor. Aerodinamica contribuie semnificativ la consumul record de carburant, acesta fiind redus cu aproximativ 7-10% față de modelul predecesor, în funcție de tipul de utilizare. În funcție de distanța parcursă, această eficiență poate asigura economii de câteva mii de litri de combustibil anual.

Fie că este vorba despre călătorii de vacanță, servicii de transport pe distanțe lungi, restaurante mobile de lux sau rute urbane, noul Setra poate deservi toate tipurile de activitate ale unui autocar din clasa sa. Puntea inferioară variabilă asigură baza acestei versatilități, alături de gama variată de mobilier și scaune caracteristică brandului. Complet reconstruită, platforma de acces din partea lateral dreaptă a autocarului poate fi dezechipată, la cererea clientului. Astfel, se poate obține spațiu suficient pentru noi opțiuni: spații dedicate cărucioarelor cu rotile, instalații speciale pentru restaurante mobile de lux, o platformă demontabilă pentru facilitarea accesului cărucioarelor pentru copii, în cazul rutelor intra-orășenești, sau poate fi dotată cu scaune, pentru cursele pe distanțe mai lungi. Diversitatea la nivelul opțiunilor de echipare este prezentă inclusiv în cockpit – clienții pot opta între funcționalitatea elegantă asigurată de Setra ComfortClass 500 și echiparea luxoasă a TopClass 500.

Articolul complet în ediția din August a revistei Cargo&Bus

PREZENTARE: Noul MAN Lion's Coach

postat 31 iul. 2017, 01:47 de Ionut Paduraru   [ actualizat la 31 iul. 2017, 01:47 ]

Intrarea în vigoare în luna noiembrie a standardului privind siguranța la răsturnare ECE R66.02 a oferit ocazia perfectă pentru actualizarea modelului MAN Lion's Coach. Rezultatul este un autocar care setează noi standarde în ce privește economia și fiabilitatea.

Noua generație MAN Lion's Coach va fi prezentată publicului la expoziția Busworld din Kortrijk. Încă de la lansare, autocarul va fi disponibil în 3 versiuni de lungime: 12.101 mm, 13.361 mm și 13.901 mm, cu două sau trei axe. La finalul anului 2017 va fi adăugată o a patra versiune, de 13.091 mm, cu două axe. Cele 6 locuri suplimentare față de vechea versiune de 12 metri fac acest vehicul deosebit de atractiv din punct de vedere economic, iar masa totală maximă permisă de până la 19,5 tone contribuie de asemenea la flexibilitatea aplicațiilor. Liftul opțional pentru scaune cu rotile are un rol important în obținerea distribuției ideale a sarcinii pe axe, deoarece la această versiune el este montat deasupra punții față, nerestricționând compartimentul de bagaje. Versiunea standard are o înălțime de 3870 mm. Dacă se exclude toaleta, noile modele MAN Lion's Coach au spațiu pentru maximum 53, 57, 59 sau 63 de pasageri. Compartimentul de bagaje are și el o capacitate între 11,7 și 14,3 metri cubi.

La exterior ies în evidență noile faruri, care pentru prima dată pot fi 100% LED, în timp ce stopurile LED sunt standard. Iluminarea LED este cu 50% mai strălucitoare decât cea cu halogen, mai difuză, are o distanță mai mare și o durată de viață mult mai mare. O particularitate a noilor faruri este banda LED specifică mărcii pentru lumina de zi, care funcționează și ca semnalizator.

O privire sub capotă indică faptul că noul MAN Lion's Coach este mai economic ca niciodată. Sistemul de propulsie optimizat Euro 6 beneficiază și de extinderea raportului punții spate (i=2,73) și de o creștere a performanței (20 CP și 200 Nm). Noul retarder secundar atinge un cuplu maxim de 4.000 Nm (față de 3.200 Nm) și o putere maximă de 500 kW (față de 420 kW). Astfel, există rezerve mai mari chiar și la frânarea puternică, fapt ce îmbunătățește siguranța.

Ca partea a sistemului electronic de frânare MAN BrakeMatic, noul MAN Lion's Coach și celelalte autocare MAN și NEOPLAN vor fi echipate cu frâna de motor mai puternică EVBec. Reglarea electronică a contrapresiunii gazelor de eșapament permite creșterea efectului de frânare pe întreaga plajă de turații.

Cutia de viteze MAN TipMatic, instalată în standard pe modelele de cel puțin 460 CP, are o nouă strategie pentru plecarea de pe loc și schimbarea treptelor, care se potrivește perfect cu motoarele D26. În plus, transmisia dispune de mai multe funcții. Noua funcție SmartShifting joacă un rol important în găsirea echilibrului optim între eficiență și confort la schimbarea treptelor. Ea combină o procedură nouă, mai rapidă, de schimbare a treptelor în toate rapoartele, cu asistența la trecerea în treptele superioare și schimburile adaptate la situația de condus. Pentru situațiile care necesită performanțe deosebite, pe terenuri grele sau cu încărcături mari, noul motor D26 oferă capabilități optimizate de plecare de pe loc. Cuplul mai mare cu 200 Nm contribuie de asemenea la acest comportament. Motorul, a cărui putere a crescut cu 20 CP, oferă performanțe dinamice superioare pe toată plaja de turații.

Funcția Idle Speed Driving permite un condus confortabil la ralanti, fără atingerea pedalei de accelerație. Noua funcție este utilă în traficul aglomerat. Schimbarea manuală într-o treaptă superioară este posibilă până la viteza a șasea, iar trecerea într-o treaptă inferioară se face automat când cuplul la ralanti este insuficient sau când șoferul frânează.

În plus sunt disponibile o gamă largă de sisteme de asistență, precum MAN EfficientCruise cu funcția de rulare liberă EfficientRoll, Adaptive Cruise Control (ACC), Lane Guard System (LGS) și MAN Attention Guard.

Articolul complet în ediția din August a revistei Cargo&Bus

SERVICII: Eurolines, parteneriat cu PayPoint

postat 31 iul. 2017, 01:41 de Ionut Paduraru   [ actualizat la 31 iul. 2017, 01:41 ]

Eurolines, unul din cei mai mari operatori de transport internațional cu autocarul din România, anunţă semnarea unui nou parteneriat cu PayPoint România, principalul operator de plăţi în numerar şi încărcare electronică prin puncte de retail. 

Astfel, călătorii care aleg oricare din cele peste 400 de destinații europene operate săptămânal de Eurolines pot plăti sumele aferente biletelor de autocar în oricare dintre cele peste 11.300 magazine partenere PayPoint din toată România.

Prin semnarea acestui parteneriat, PayPoint își extinde gama de parteneri din domeniul serviciilor de transport. Acesta este un nou pas important realizat de companie în direcţia dezvoltării portofoliului pe segmente de plăţi din ce în ce mai variate, pentru a oferi consumatorilor cât mai multe servicii de care au nevoie, unde au nevoie.

Avantajul practic pentru călătorii Eurolines este că îşi pot rezerva biletul de oriunde din țară, printr-un simplu apel telefonic, și achita contravaloarea călătoriei simplu, sigur şi rapid, la cel mai apropiat punct PayPoint, fără un comision suplimentar.

Pentru a putea achiziţiona biletele de autocar, clientul îşi face rezervarea telefonic la oricare agentie Eurolines sau online (alegând metoda de plată PayPoint disponibilă pe site). Apoi se deplasează la cel mai apropiat magazin PayPoint fie cu înștiințarea de plată cu cod de bare (primită prin email), fie cu codul de rezervare primit prin SMS. În magazinul partener PayPoint, vânzătorul scanează documentul de plată sau introduce pe terminal codul de rezervare, încasează banii în numerar şi înmânează pasagerului la final un bon emis de terminal cu toate detaliile tranzacţiei (data plăţii, suma, locaţia, furnizorul, etc).

Articolul complet în ediția din August a revistei Cargo&Bus

LANSARE: Mercedes-Benz Clasa X, pickup cu valențe lifestyle

postat 31 iul. 2017, 01:35 de Ionut Paduraru   [ actualizat la 31 iul. 2017, 01:36 ]

Mercedes-Benz X-Klasse – Exterieur, Beringweiß metallic, Ausstattungslinie POWER Mercedes-Benz X-Class – Exterior, bering white metallic, design and equipment line POWER
Mercedes-Benz a lansat Clasa X, pickup-ul premium ultra-versatil ce are la bază Conceptul Clasa X, adus în producție aproape neschimbat față de prima sa apariție, din octombrie 2016. Noul Mercedes-Benz Clasa X este unic prin gama extinsă de utilizări și aplicații, putând fi folosit ca pickup tradițional, pentru transporturi pe cele mai dificile condiții de drum, fiind totodată perfect adecvat unui stil de viață urban, de familie.

Clasa X reinventează pickup-ul tradițional, îmbinând trăsăturile clasice și robustețea unui pickup de dimensiuni medii cu atributele tipice Mercedes-Benz, de la dinamism, confort și siguranță, până la design, conectivitate și opțiuni extinse de personalizare. Prin Clasa X, Mercedes-Benz deschide acest segment de piață pentru noi categorii de consumatori. Modelul dispune de trei variante de design și echipare, motorizări de 4 sau 6 cilindri, tracțiune spate sau integrală 4MATIC variabilă sau permanentă, iar transmisia poate fi manuală în șase trepte sau automată cu șapte trepte. În plus, există șase versiuni diferite de tapițerii pentru scaune, două tipuri diferite de piele pentru interior și o gamă variată de accesorii și decorațiuni Mercedes-Benz. 
Astfel, Mercedes-Benz Clasa X poate fi personalizat pentru toate gusturile, atât vizual, cât și la nivel de funcționalitate, mai mult decât orice alt pickup. Lansarea pe piață va avea loc în noiembrie 2017 în Europa, urmată de Africa de Sud la începutul anului 2018, Australia și Noua Zeelandă în decursul aceluiași an și Argentina și Brazilia la începutul lui 2019.

Mercedes-Benz Clasa X a fost proiectat pentru a răspunde particularităților moderne ale piețelor internaționale. Cererea pentru un pickup de dimensiuni medii cu caracteristicile unui autovehicul premium a crescut constant în ultimii ani. În același timp, numărul de pickup-uri utilizate în scop personal este în creștere. Mercedes-Benz este primul producător premium care ia în considerare aceste schimbări, bazându-se pe experiența și competențele sale în producerea de autovehicule comerciale și de teren pentru operațiuni dificile, ca Unimog sau Clasa G, dar și de autovehicule adecvate atât activităților profesionale, cât și pentru timp liber, precum Clasa V sau Vito.

Clasa X se adresează unor grupuri diferite de clienți, de la proprietari de terenuri și fermieri, proprietari de companii de construcții, familii cu o afinitate pentru produse premium, trend-setteri și trend-followeri sau sportivi aventuroși.

Articolul complet în ediția din August a revistei Cargo&Bus

LANSARE: Noul Opel Insignia GSi

postat 31 iul. 2017, 01:29 de Ionut Paduraru   [ actualizat la 31 iul. 2017, 01:30 ]

2017 Opel Insignia GSi
Mai dinamic, mai precis, mult mai eficient, noul Opel Insignia GSi este un sedan sport pentru cei care își doresc ceva special. Șasiul și aderența foarte bună în combinație cu tracțiunea integrală oferă o experiență de condus foarte plăcută și siguranță maximă.

Combinația dintre reducerea greutății, centrul de greutate coborât și motorul turbo de 2 litri este tipică pentru noua generație Insignia. Aceasta are ca rezultat un echilibru excelent și un raport putere-greutate deosebit de bun. La capitolul design, modelul se distinge prin prizele de aer cromate de mari dimensiuni și un spoiler spate atrăgător, care produce forța deportantă necesară pe puntea spate. Scaunele sport de piele concepute special pentru GSi, volanul sport îmbrăcat în piele și pedalele din aluminiu adaugă tușele finale.

Ultimele retușuri pentru Insignia GSi au fost făcute pe Nürburgring, unde Opel deține un centru de testări pentru autovehiculele performante pe care le produce. Arcurile mai scurte coboară GSi cu 10 milimetri și amortizoarele sport speciale reduc ruliul la minim. Frânele puternice Brembo cu patru cilindri (diametrul de 345 de milimetri) și direcția care era deja precisă au fost adaptate în consecință. Insignia GSi este echipat standard cu șasiul mecatronic FlexRide, care adaptează amortizoarele și direcția în fracțiuni de secundă. Șoferul poate alege unul dintre modurile Standard, Tour sau Sport, care schimbă răspunsul direcției și accelerației. Exclusiv pentru GSi este modul Competition, care poate fi activat prin apăsarea dublă a butonului ESP, care permite șoferilor experimentați să obțină un control mai bun al direcției și anulează controlul tracțiunii.

Șasiul sport în combinație cu pneurile Michelin Pilot Sport 4 S și jantele mari de 20 de inci oferă o aderență excelentă. O contribuție majoră o are tracțiunea integrală cu vectorizarea cuplului, sistem unic în acest segment, cu diferențialul spate înlocuit de două ambreiaje care pot accelera independent fiecare roată în fracțiuni de secundă, în funcție de situație.

Sedanul sport este pus în mișcare de un motor turbo pe benzină de 2,0 litri, care produce 260 CP și oferă un cuplu generos de 400 Nm, având un consum mixt NEDC de 8,6 l/100 km. Unitatea cu patru cilindri este cuplată la o transmisie automată nouă cu opt trepte de viteză. Șoferul are posibilitatea de a schimba manual treptele cu ajutorul padelelor montate pe volan. Chiar și când transmisia este în modul automat, șoferul poate alege momentul de schimbare a treptelor, selectând unul dintre modurile Standard sau Sport.

Articolul complet în ediția din August a revistei Cargo&Bus

TEHNOLOGIE: Din 2019, toate modelele Volvo vor fi electrificate

postat 31 iul. 2017, 01:24 de Ionut Paduraru   [ actualizat la 31 iul. 2017, 01:25 ]

Volvo Concept 40.1 front seven-eights
Volvo Cars a anunțat că, începând cu anul 2019, toate modelele care vor fi lansate urmează să fie dotate cu motoare electrice. Prin acest pas, Volvo marchează sfârșitul istoric al mașinilor care au motor cu combustie internă (ICE), definind, totodată, electrificarea ca centru de interes al companiei.

Anunțul reprezintă unul dintre cele mai puternice angajamente de pe piața de profil cu privire la electrificare și subliniază faptul că, la un secol de la invenția motorului cu combustie, se deschide un nou capitol în istoria producției auto.

”Avem o moștenire bogată în crearea de SUV-uri stilate și dinamice, care oferă cele mai recente tehnologii. Noul XC60 nu va fi o excepție. E mașina perfectă pentru un stil de viață activ și reprezintă următorul pas în planul nostru de transformare”, spune Håkan Samuelsson, Președinte și Director Executiv al Volvo Car Group.

Volvo Cars va introduce un portofoliu de mașini electrificate pentru toată gama de modele, cuprinzând mașini complet electrice, modele plug-in hibride și hibride ușoare. Cinci mașini complet electrice vor fi lansate între 2019 și 2021, dintre care trei vor fi modele Volvo și două mașini electrificate de înaltă performanță de la Polestar.

Cele cinci modele vor fi completate de o gamă largă de model plug-in hibrid pe benzină și motorină și opțiuni hibride ușoare de 48 de volți pe toate modelele, reprezentând una dintre cele mai complexe oferte de mașini electrificate de pe piața auto la ora actuală.

Acest lucru înseamnă că, în viitor, nu vor mai exista mașini Volvo fără motor electric, mașinile ICE pure fiind treptat eliminate și înlocuite cu mașini ICE care vin cu opțiuni de electrificare.

Articolul complet în ediția din August a revistei Cargo&Bus

ANVELOPE: Clasa A, prietenoasă cu mediul, dar și cu bugetul

postat 31 iul. 2017, 01:19 de Ionut Paduraru   [ actualizat la 31 iul. 2017, 01:19 ]

Cu toate că șofatul împovărează mediul înconjurător, autovehiculele sunt o necesitate pentru marea majoritate a oamenilor. Însă un conducător auto care conștientizează impactul autovehiculului său asupra mediului, îl poate reduce cu ușurință urmând câteva reguli simple. În plus, protejând mediul înconjurător realizăm și economii.

Din punct de vedere ecologic, anvelopele din clasa A de eficiență privind consumul de combustibil sunt alegerea optimă pentru conducătorii auto. Anvelopele din această categorie de top conform sistemului european de etichetare prezintă cea mai mică rezistență la rulare și, prin urmare, necesită cea mai mică cantitate de energie – și implicit combustibil – pentru a rula. ”Rezistența la rulare se referă la energia consumată în procesul de deformare care are loc în momentul în care anvelopa stabilește aderența cu suprafața drumului. Anvelopele cu o rezistență la rulare mai scăzută economisesc energie, combustibil și protejează mediul înconjurător. Rezistența la rulare are o pondere de 20% în consumul de combustibil al autovehiculului”, a declarat Matti Morri, Technical Customer Service Manager, Nokian Tyres.

Eficiența consumului de combustibil este indicată pe eticheta EU a anvelopei printr-o literă de la A la G: anvelopele din clasa A au cea mai scăzută rezistență la rulare, iar cele din clasa G cea mai ridicată. Înainte de achiziționarea unui set de anvelope este recomandată compararea acestor etichete, deoarece pot exista diferențe majore între valorile rezistenței la rulare ale anvelopelor din clase diferite. O diferență de 40% în ceea ce privește rezistența la rulare poate afecta consumul de combustibil, în medie, cu 5-6%. Spre exemplu, anvelopele de vară Nokian Tyres din clasa A asigură reducerea consumului de combustibil cu până la 0,6 litri la 100 kilometri, în comparație cu anvelopele din clasa G. Dacă se economisesc 0,6 litri la 100 kilometri, iar combustibilul costă aproximativ 4,5 RON per litru, aceasta însumează o economie de 240 de litri și 1080 RON la 40.000 kilometri.

Articolul complet în ediția din August a revistei Cargo&Bus

EVENIMENT: A doua întâlnire anuală BUSMASTER

postat 29 iun. 2017, 06:52 de Cargo Magazin   [ actualizat la 29 iun. 2017, 06:53 ]

Iveco Bus a reunit carosierii parteneri din Italia pentru a doua întâlnire anuală BUSMASTER. Evenimentul a oferit ocazia consolidării relației dintre carosieri și producători și de a prezenta cele mai noi dezvoltări tehnice.

Al doilea forum BUSMASTER le-a permis lui Iveco Bus și celor 25 de parteneri să discute despre viitoarele regulamente europene și noutățile legate de gama de șasiuri Iveco cu motor frontal. În timpul evenimentului, opt noi producători de suprastructuri au fost primiți în prestigiosul program BUSMASTER, ducând numărul total de parteneri certificați din Europa la 32.

Cu reevaluări făcute regulat de Iveco Bus, această certificare permite clienților să identifice o rețea de carosieri calificați, care oferă acces la o gamă de soluții în concordanță cu ghidurile stabilite de Iveco. Certificarea BUSMASTER formalizează un parteneriat de lungă durată cu producătorii de suprastructuri, pe baza competențelor și expertizei acestora.

Printre temele majore discutate cu această ocazie s-au numărat cerințele tehnice ale noii directive R66, cu privire la protecția pasagerilor în cazul unei răsturnări, posibilitatea unui ampatament de 5.100 mm în gama de șasiuri Daily sau noul model Daily cu ușă laterală culisantă.

Iveco Bus a folosit acest prilej și pentru prezentarea oficială a noului website dedicat carosierilor parteneri. Lansat în martie 2017, www.busmaster.com reprezintă un nou pas în colaborarea strânsă cu producătorii de suprastructuri aprobați, permițându-le celor certificați să prezinte caroserii și conversii care pot fi adaptate la produsele Iveco.

Programul BUSMASTER are o importanță vitală pentru Iveco Bus, un jucător major atât în ce privește producția de vehicule complete, cât și de șasiuri pregătite pentru carosat.

LANSARE: Noul Mercedes-Benz Tourismo RHD

postat 29 iun. 2017, 06:49 de Cargo Magazin   [ actualizat la 29 iun. 2017, 06:49 ]

Mercedes-Benz Tourismo 15/2 RHD, Exterieur, viperngrün metallic, OM 470 Euro VI mit 290 kW (395 PS), 10,7 L Hubraum, 8-Gang Mercedes PowerShift, Länge/Breite/Höhe: 12.295/2.550/3.680 mm, Bestuhlung: 1/51 //  Mercedes-Benz Tourismo 17/3 RHD, Exterieur, platinum-silber metallic, OM 470 Euro VI mit 315 kW (428 PS), 10,7 L Hubraum, 8-Gang Mercedes PowerShift, Länge/Breite/Höhe: 13.935/2.550/3.680 mm, Bestuhlung: 1/57 Mercedes-Benz Tourismo 15/2 RHD, Exterior, viper green metallic, OM 470 Euro VI rated at 290 kW/395 hp, displacement 10.7 l, 8-speed Mercedes PowerShift transmission, length/width/height: 12295/2550/3680 mm, seating: 1/51.  //  Mercedes-Benz Tourismo 17/3 RHD, Exterior, platinum silver metallic, OM 470 Euro VI rated at 315 kW/428 hp, displacement 10.7 l, 8-speed Mercedes PowerShift transmission, length/width/height: 13935/2550/3680 mm, seating: 1/57.
Mercedes-Benz lansează în premieră mondială noul Tourismo. Pornind de la caracteristicile care au consacrat acest model – eficiență maximă a costurilor, siguranță, funcționalitate și confort, noul Tourismo RHD promite să impresioneze deopotrivă companiile, pasagerii și șoferii.

Cu o gamă extinsă de versiuni de echipare și motorizare, noul Tourismo RHD este deosebit de polivalent. Mercedes-Benz Tourismo este cel mai des utilizat pentru curse de distanțe mari și curse comerciale sau expres, excursii și, ocazional, în curse speciale în regim urban. Această polivalență consolidează poziția noului Tourismo RHD drept noua stea pe segmentul business, evidențiind viziunea Mercedes-Benz asupra gamei de autobuze și autocare. Noul Tourismo RHD urmează să înlocuiască cel mai bine vândut autocar cu podea ridicată din Europa după unsprezece ani. Producția în serie a Tourismo RHD va începe în luna iulie a acestui an, toate modelele urmând a deveni disponibile pe piață până la sfârșitul anului 2017.

Pentru companii, eficiență maximă a costurilor înseamnă, în primul rând, costuri minime. Noul Tourismo RHD vine în întâmpinarea acestei nevoi, reducând consumul de combustibil cu aproximativ 4,5% față de predecesorul său, în principal prin optimizarea aerodinamicii și prin proiectarea unei caroserii complet noi, elegante și cu o greutate redusă. Economiile se ridică până la 7% în cazul pachetului de eficiență al noii generații de motoare OM 470, lansată pe piață în vara anului 2016.

Configurația pentru Tourismo RHD are la bază cea mai nouă generație de motoare Mercedes-Benz OM 470, cu șase cilindri în linie, cilindree de 10,7 l și pachet de eficiență. Vârful de gamă în materie de motorizări, cu 335 kW (456 CP), combină dinamica remarcabilă cu consumul redus de combustibil. O altă noutate a Tourismo RHD constă în motorul compact Mercedes-Benz OM 936, cu șase cilindri în linie, cilindree de 7,7 l și 260 kW (354 CP). Acesta îmbină consumul mic de combustibil cu o greutate redusă a autovehiculului, ceea ce îi conferă o capacitate extinsă de depozitare și o eficiență ridicată la nivel de costuri.

Cu noile echipări opționale, precum Predictive Powertrain Control (PPC) sau Eco Driver Feedback (EDF), consumul de combustibil și emisiile pot fi reduse și mai mult.

Sistemul de frânare de urgență Active Brake Assist 3 (ABA 3), funcția Stop/Start Assist pentru condiții de trafic aglomerat și sistemul de detectare a somnolenței Attention Assist (AtAs) sunt doar trei exemple ale tehnologiei sofisticate de siguranță a noului Tourismo RHD. Gama vastă de elemente de siguranță poate fi configurată individual pentru a se potrivi cu modul principal de utilizare al autocarului. Pachetul standard de tehnologie de siguranță cu care este echipat noul autocar este exemplar, iar dacă include toate dotările de siguranță, este de nedepășit.

Și în ceea ce privește siguranța pasivă, Tourismo RHD stabilește noi standarde în segmental său: în cazul unui eventual accident, sistemul Front Collision Guard (FCG) protejează șoferul și copilotul în caz de coliziuni. Mai mult, construcția complet nouă a noului șasiului inelar al autocarului asigură suficient spațiu, atât pasagerilor, cât și șoferului, în caz de răstunare.

Articolul complet în ediția din Iulie a revistei Cargo&Bus

LIVRARE: Încă 210 autobuze Iveco pentru orașul Astana

postat 29 iun. 2017, 06:46 de Cargo Magazin   [ actualizat la 29 iun. 2017, 06:46 ]

Astana, capitala statului Kazahstan și gazda Expo 2017, a ales încă o dată Iveco Bus ca furnizor oficial pentru flota sa de transport public, semnând un contract pentru achiziția a 210 autobuze Urbanway. La mijlocul lunii mai, Iveco Bus a livrat către compania de transport public Astana LRT LLP, un prin lot din totalul de 210 autobuze Urbanway Euro VI și Urbanway Hybrid, în versiuni de 12 și 18 metri lungime.

Autobuzele noi se vor adăuga celor 358 de unități Iveco Bus Citelis Euro V care operează deja în flota orașului, oferind o mobilitate eficientă și sustenabilă pe perioada Expo 2017, dar și a anilor ce urmează. La finalul acestui contract, Iveco Bus va deveni lider al segmentului de pe piața kazahă, cu cele 570 de autobuze operaționale în Astana.

”Acest al doilea acord pentru furnizarea de vehicule Iveco Bus pentru flota de transport a orașului Astana demonstrează abilitatea noastră de a îndeplini cerințele municipalităților privind reducerea poluării urbane. Iveco Bus este partenerul ideal pentru orașele care își propun să dezvolte un sistem modern și eficient de transport public, care respectă mediul și sănătatea locuitorilor săi”, a declarat Sylvain Blaise, vicepreședinte Iveco și responsabil pentru operațiunile globale ale Iveco Bus.

Modelul Urbanway Hybrid folosește cu până la 30% mai puțin carburant decât un autobuz convențional, iar în același timp emisiile de CO2 sunt mai mici cu 33%, iar cele de oxizi de azot cu 40%. Astfel, un autobuz hibrid solo va emite cu 25 de tone mai puțin CO2 în fiecare an, iar unul articulat cu 37 de tone. Autobuzele Urbanway Hybrid combină sistemul de tracțiune electrică cu un motor cu combustie internă Euro VI și un pachet de baterii litiu-ion de ultimă generație. Un sistem inteligent de management al energiei optimizează consumul de carburant și emisiile în timpul mișcării, iar în timpul frânării o parte din energie este recuperată și păstrată într-un sistem de stocare.

Articolul complet în ediția din Iulie a revistei Cargo&Bus

1-10 of 146