Bus‎ > ‎Articole Bus‎ > ‎

ANVELOPE: Bridgestone introduce un nou sistem avansat de asamblare

postat 29 iul. 2016, 06:46 de Cargo Magazin   [ actualizat la 5 aug. 2016, 00:16 de Utilizator necunoscut ]
Bridgestone Corporation a anunțat introducerea unui nou sistem de asamblare pentru anvelope, numit EXAMATION, instalat la emblematica fabrică Hikone. Proiectat pentru a îmbunătăți calitatea și pentru a spori productivitatea, special pentru tehnologiile de producție ale anvelopelor, acest sistem avansat îmbină informațiile deținute de Bridgestone și tehnologii de comunicație cu inteligența artificială.

Bridgestone planifică să folosească acest sistem la nivel global atât în fabricile existente, cât și în cele noi, pentru a stimula competitivitatea în sectorul de producție și pentru a livra produse de o și mai înaltă calitate pentru toţi clienții săi.

Bridgestone a demarat, la sfârșitul anilor 1990, procesul de cercetare și dezvoltare a sistemului de producție al anvelopelor, folosind tehnologia informaţiilor şi comunicaţiilor și a altor tehnologii de ultimă oră, cu scopul de a crea anvelope mai funcționale și de o calitate superioară. În 2002, compania a dezvoltat sistemul de producție BIRD, primul sistem din lume care automatiza complet zonele de producție, de la procesarea componentelor la inspecția produselor. Acest sistem a fost echipat și pentru a urmări în timp real condițiile din zonele de producție.

Noul sistem EXAMATION cuprinde versiuni mai avansate ale sistemului BIRD și implică noi tehnologii proprii bazate pe noile concepte Bridgestone Intelligent Office (BIO) și Bridgestone Intelligent Device (BID). BIO și BID se referă la noi tehnologii care integrează analiza datelor, utilizând experiența esenţială a Bridgestone în prelucrarea materialelor complexe din polimeri de cauciuc, care reprezintă o zonă tehnologică fundamentală. Acestea implică și algoritmi proprii realizați prin combinarea analizei unor date masive colectate din procesele de fabricație, cu tehnicile și cunoștințele experților Bridgestone în procesul de producție.

Bazat pe algoritmii care depășesc perspectiva iniţială creată de BIO, BID introduce inteligență artificială pentru a controla automat sistemele de producție și permite astfel asigurarea calității și proceduri care înainte depideau de abilităţile umane. Mai mult, datele obținute prin acest sistem vor fi utilizate în concordanţă cu datele existente ale mașinilor de asamblare a anvelopelor, procesele desfășurate înainte și după asamblare și în diverse zone pentru a îmbunătăți calitatea generală a procedurilor în fabrici.

Caracteristicile sistemului de asamblare pentru anvelope, EXAMATION sunt următoarele:

Articolul complet în ediția de august a revistei Cargo & Bus