Bus‎ > ‎Articole Bus‎ > ‎

CONTRACT: Mercedes-Benz Vans va livra 1.500 de vanuri electrice pentru Hermes

postat 30 mai 2017, 01:08 de Cargo Magazin   [ actualizat la 30 mai 2017, 01:09 ]
Mercedes-Benz Vans und Hermes unterzeichnen strategische Partnerschaft in Hamburg.  Mercedes-Benz Vans and Hermes sign strategic partnership in Hamburg.
Mercedes-Benz Vans și Hermes au semnat un parteneriat strategic pentru dezvoltarea tehnologiilor și serviciilor pentru flota furnizorului de servicii logistice. Începând din 2018, filiala germană a Hermes va pune în operare o flotă de 1.500 de vanuri electrice Mercedes-Benz pentru livrări de colete.

Faza pilot va începe în prima parte a anului 2018, în Hamburg și Stuttgart, iar ulterior va fi extinsă în toate zonele urbane din Germania. Colaborarea merge dincolo de o simplă livrare de vehicule electrice cu baterii și presupune dezvoltarea în comun a unui concept de infrastructură eficientă de încărcare pentru centrele logistice Hermes și servicii IT pentru un control optim asupra flotei electrice. În plus, partenerii intenționează să dezvolte un sistem integrat de soluții pentru creșterea eficienței pe întreg procesul de livrare. Acesta include, de exemplu, sisteme automatizate de spații de încărcare care să grăbească încărcarea și descărcarea coletelor.

”Clienții de vanuri de astăzi au nevoie de mai mult decât un spațiu de marfă și patru roți. Ei au nevoie de vehicule adaptate la domeniul lor de activitate, inclusiv sisteme de propulsie cu emisii joase sau fără emisii, dar și de soluții inteligente. Cooperarea cu Hermes este un pas înainte spre electrificarea întregii noastre game. Mercedes-Benz Vans va investi 150 de milioane de euro în acest domeniu în următorii ani, care se adaugă investițiilor substanțiale ale Daimler în mobilitatea electrică”, a declarat Volker Mornhinweg, șeful Mercedes-Benz Vans.

Articolul complet în ediția din Iunie a revistei Cargo&Bus