Bus‎ > ‎Articole Bus‎ > ‎

DRIVE-TEST: Devoratorul de kilometri

postat 1 mai 2017, 23:48 de Cargo Magazin   [ actualizat la 1 mai 2017, 23:48 ]
Luna trecută am avut ca partener de călătorie noua generație Opel Astra, în varianta sa diesel de top, de 136 CP. Modelul este ideal pentru cei care sunt nevoiți să parcurgă des distanțe lungi, eventual la viteze de autostradă.

Introdusă în urmă cu un an și jumătate, noua generație Astra este cea mai eficientă din istorie, grație reducerii greutății, a coeficientului aerodinamic de numai 0,285 și a motoarelor de ultimă generație. Spațiul intern a crescut și el, iar modelul dispune de dotări demne de o clasă superioră. Toate acestea fac din noul Astra un model de luat în seamă în combativul segment compact european.

Noi am testat pentru câteva zile o mașină echipată cu motorul diesel de 1,6 litri și 136 de cai putere. Motorul este în general foarte silențios, chiar și la pornire la rece, iar resursele sale sunt suficiente pentru nivelul său de cilindree și de putere. El trage bine începând de la 1.500 rpm și începe să-și piardă din suflu după 3.000 rpm. Accelerația de 0 la 100 km/h se face sub …

Articolul complet în ediția de mai a revistei Cargo&Bus