Bus‎ > ‎Articole Bus‎ > ‎

EVENIMENT: A fost lansat oficial proiectul pentru prima rețea CNG din România

postat 30 mai 2017, 01:28 de Cargo Magazin   [ actualizat la 30 mai 2017, 01:28 ]
Asociația Producătorilor și Utilizatorilor Gazului Natural Comprimat a lansat, la finalul lunii aprilie, proiectul privind construirea primei rețele de stații de gaz natural comprimat (CNG) din România.

Proiectul prevede realizarea a nouă stații de alimentare CNG până în la sfârșitul anului 2019, care vor fi amplasate în București, Timișoara, Constanța, Craiova, Arad, Pitești, Sibiu, Drobeta și Deva. Proiectul are un cost total estimat la 5,2 milioane de euro, din care maximum 4,4 milioane de euro vor proveni din fonduri europene. Dezvoltatorul proiectului este firma Denisson Energy, membră a Antares Group. În acest moment există în România o singură stație de alimentare cu gaz natural comprimat, inaugurată în decembrie 2015 în Râmnicu Vâlcea, pe E 81, după o investiție în valoare de 3,2 milioane de euro realizată de grupul Antares.

”Este un proiect de anvergură, care va deschide frumoase perspective pieței gazului natural comprimat și a carburanților alternativi în România. Cele nouă stații pe care le vom construi prin acest proiect vor fi urmate de altele, astfel încât să acoperim toate arterele importante ale țării”, a declarat Dumitru Becșenescu, președinte al Antares Group și Președinte al Asociației Producătorilor și Utilizatorilor Gazului Natural Comprimat, în cadrul conferinței de lansare a proiectului.

Articolul complet în ediția din Iunie a revistei Cargo&Bus