Bus‎ > ‎Articole Bus‎ > ‎

EVENIMENT: Bosch a deschis un centru de instruire la fabrica din Jucu

postat 31 oct. 2017, 02:44 de Utilizator necunoscut   [ actualizat la 31 oct. 2017, 02:44 ]
Bosch, lider global în furnizarea de tehnologii şi servicii, a inaugurat luna trecută un Centru de Training în incinta fabricii de componente electronice auto. La eveniment au participat, alături de managementul companiei, reprezentanţi ai şcolilor şi universităţilor partenere, precum şi elevi şi familiile acestora.

Centrul de Training Bosch este dedicat pregătirii elevilor în sistemul educaţional dual și dezvoltării continue a angajaţilor. Valoarea investiţiei în noua clădire şi în echipamentele cu care este prevăzută se ridică la 6 milioane de euro. Construcţia din campusul Bosch din Jucu, care se întinde pe 4.400 metri pătraţi, dispune de săli de instruire cu un design modern si inspiraţional, pentru a oferi cele mai bune condiţii de învățare. Elevii înscrişi în programul de învăţământ dual se vor pregăti în ateliere dotate cu echipamente de ultimă generaţie, care permit pregătirea profesională sistematică în domeniul electronicii și electromecanicii. În plus, centrul este dotat cu noi laboratoare, dedicate centrului de inginerie Bosch. În cadrul Centrului de Training, o echipă dedicată de specialişti va susţine până la finalul anului 2018 peste 300 de sesiuni de instruire, atât pentru dezvoltarea abilităţilor tehnice ale angajaţilor Bosch, cât şi programe speciale de dezvoltare personală şi leadership.

”În România, Grupul Bosch este un partener de încredere al şcolilor locale în cadrul proiectului de sistem educaţional dual, începând cu anul 2013. În acest an, peste 120 de elevi din licee şi şcoli profesionale se pregătesc pentru carierele lor ca tehnicieni în electromecanică şi electronică în unităţile de producţie Bosch din Blaj şi Cluj”, a declarat Mihai Boldijar, director general Robert Bosch SRL şi reprezentantul grupului în România. În cadrul fabricii Bosch din Jucu, peste 60 de elevi s-au înscris în programul Şcoala Duală Bosch pentru anul şcolar 2017-2018. Compania colaboreaza cu Liceul Tehnologic Aurel Vlaicu din Cluj-Napoca pentru profilul electromecanică si cu Liceul Teologic Reformat pentru electronică si automatizări.

Sistemul educaţional dual permite elevilor punerea în aplicare a cunoştinţelor teoretice acumulate în cadrul şcolii, activitatea lor din fabrică fiind bazată pe planul de învăţământ al şcolii din care provin. ”Acest program le permite elevilor să acumuleze informaţii şi o experienţă practică solidă. Experiența noastră globală demonstrează că astfel de investiții pe termen lung creează o situație avantajoasă pentru companie și angajat. Bosch a investit în ultimii doi ani aproximativ 1 milion de euro în programul Şcoala Duală, în special pentru echiparea atelierelor cu aparatură performantă”, a declarat Konrad Kaschek, managerul general al fabricii Bosch din Cluj. Compania a redirecţionat o parte a acestei investiţii către liceele partenere, donând anul trecut echipament tehnic în valoare de 66.000 de euro, pentru a asigura aceleaşi standarde de învăţare.