Bus‎ > ‎Articole Bus‎ > ‎

EVENIMENT: Mercedes-Benz la Global Public Transport Summit

postat 30 mai 2017, 01:18 de Cargo Magazin   [ actualizat la 30 mai 2017, 01:19 ]
1997 feierte der Mercedes-Benz Citaro seine Weltpremiere. Heute, an seinem zwanzigsten Geburtstag, ist er meistgebaute Stadtomnibus der Welt. The Mercedes-Benz Citaro celebrated its world premiere in 1997. Today, on its twentieth birthday, it is the world's most popular urban bus.
Scopul Mercedes-Benz la Global Public Transport Summit GPTS din Montreal (Canada), congresul Asociaţiei Internaţionale a Transportatorilor Publici (UITP), a fost să arate că autobuzele şi autocarele reprezintă o parte a soluţiei la problemele de trafic de astăzi şi de mâine.

Portofoliul Mercedes-Benz pentru transport public local cuprinde de la minibuse şi autobuze rigid până la autobuze articulate de mare capacitate. În plus sunt disponibile o gamă largă de şasiuri pentru toate tipurile de suprastructuri.

Un element de bază este best-seller-ul internaţional Mercedes-Benz Citaro. Modelul ajuns acum la a doua generaţie este prezent pe piaţă de 20 de ani, iar până la finalul lui 2017 se estimează că va trece de borna de 50.000 de unităţi vândute.

Numeroasele optimizări tehnice şi noile adăugiri în gama de modele au consolidat şi mai mult succesul lui Citaro. De exemplu, modelul articulat Citaro G este disponibil de curând şi în varianta cu volan pe partea dreaptă. Iar cu modelul derivat CapaCity, de 19,73 metri lungime, Mercedes-Benz a completat spaţiul liber din gamă dintre popularul Citaro G şi impunătorul autobuz de mare capacitate CapaCity L.

GPTS a prilejuit şi o privire spre viitor, elementele de bază ale variantei 100% electrice a lui Citaro devenind tot mai clare. Premiera este programată anul viitor, iar în prezent prototipurile se află într-o fază de teste extinse.

Articolul complet în ediția din Iunie a revistei Cargo&Bus