Bus‎ > ‎Articole Bus‎ > ‎

EXPOZIȚIE: Daimler Buses la IAA 2016

postat 1 oct. 2016, 03:09 de Cargo Magazin   [ actualizat la 1 oct. 2016, 03:10 ]
Daimler Buses a avut o prezență importantă la salonul IAA 2016. Mărcile Mercedes-Benz și Setra au prezentat soluții de mobilitate urbană, motorizări eficiente, dar și noi sisteme de siguranță.

Cel mai interensant model de la standul Daimler a fost Mercedes-Benz Future Bus cu CityPilot, un sistem de condus semi-autonom derivat din cel pentru camioane Highway Pilot, prezentat în urmă cu 2 ani. CityPilot poate recunoaște semafoarele, comunică cu acestea și trece în siguranță prin intersecții semaforizate. El frânează automat autobuzul la detectarea unor obstacole sau a pietonilor. Autobuzul intră automat în stații și tot automat se face deschiderea și închiderea ușilor. Sistemul se bazează pe camere video, tehnologie radar și GPS. Mercedes-Benz Future Bus a făcut în această vară o demonstrație de condus autonom, în Olanda, pe un traseu de aproape 20 km dintre Aeroportul Schiphol și orașul Haarlem.

Cu aceeași ocazie, Daimler a prezentat și cea mai nouă versiune a motorului compact OM 470, de 10,7 litri, care poate echipa autobuzul articulat Citaro G, autobuzele interurbane Mercedes-Benz și Setra și chiar autocare turistice high-deck. Printre îmbunătățiri se numără o presiune maximă de injecție mărită, o nouă cameră de combustie, o compresie crescută, o soluție patentată pentru recircularea gazelor de eșapament, injecție asimetrică și o nouă turbină dezvoltată intern. Toate acestea duc la scăderea consumului cu aproximativ 2,5% la autocare, cu 2,4% la autobuzele interurbane și cu aproximativ 2% pentru Citaro G. De asemenea, puterea maximă se obține acum mai devreme, la …

Articolul complet în ediția de octombrie a revistei Cargo&Bus