Bus‎ > ‎Articole Bus‎ > ‎

EXPOZIȚIE: Scania aduce la Busworld gama de autobuze eco

postat 29 sept. 2017, 04:32 de Utilizator necunoscut   [ actualizat la 29 sept. 2017, 04:33 ]
Product family image, buses and coaches.Scania Touring, Scania Interlink HD, Scania Interlink MD, Scania Interlink LD and Scania Citywide LE Hybrid.Photo: Scania 2017
Pe măsură ce municipalitățile europene impun tot mai multe restricții vehiculelor diesel, operatorii examinează metodele mai curate de alimentare a autobuzelor și autocarelor. La expoziția internațională Busworld 2017 din Kortrijk, Scania va prezenta gama sa extinsă de alternative la autobuzele convenționale diesel.

Scania se mândrește cu cea mai largă gamă de autobuze și autocare care funcționează cu carburanți alternativi. În prezent, Scania oferă motoare alimentate cu gaz natural sau biogaz, etanol, biodiesel și HVO, dar și autobuze hibrid.

În multe orașe europene, Scania a fost un pionier al tranziției către tehnologii curate și cu emisii scăzute de dioxid de carbon. Recent, Scania a livrat 53 de autobuze cu etaj alimentate cu gaz în Nottingham, care deține în prezent cea mai mare flotă cu aceste caracteristici. Orașul englez Sunderland urmează apoi cu propria sa flotă de autobuze cu etaj alimentate cu biogaz.
Multe municipalități sunt interesate în primul rând de operațiunile cu gaz, o soluție sustenabilă din punct de vedere economic pentru reducerea amprentei de carbon, a emisiilor de oxizi de azot și a nivelului de zgomot în timpul funcționării. De asemenea, producerea locală de biogaz poate oferi oportunități pentru noi locuri de muncă, o dependență mai mică de importuri și ecosisteme în care deșeurile menajere furnizează combustibilul pentru transport.

Articolul complet in editia din Octombrie a revistei Cargo&Bus.