Bus‎ > ‎Articole Bus‎ > ‎

EXPOZIȚIE: Solaris la Busworld 2017

postat 29 sept. 2017, 04:26 de Utilizator necunoscut   [ actualizat la 29 sept. 2017, 04:26 ]
Solaris Bus & Coach a pregătit multe noutăți pentru ediția din acest an a Busworld, care va avea loc în perioada 20-25 octombrie. Printre acestea se numără vehicule fără emisii sau cu emisii scăzute, dar și autobuze cu propulsie tradițională.

Dacă până acum autobuzul articulat Solaris Urbino 18 era disponibil doar în variantă diesel, la Kortrijk va fi prezentată și versiunea electrică. Aceasta dispune de o punte motoare ZF cu motoare electrice integrate și de un pachet baterii Solaris High Power de 240 kWh. Bateriile pot fi încărcate prin intermediul unui conector plug-in sau al unui pantograf montat pe plafon. Datorită greutății proprii reduse și a distribuției echilibrate a greutății pe axe, capacitatea autobuzului este de 135 de pasageri. Clienții pot personaliza autobuzele după propriile nevoi, schimbând interiorul, capacitatea bateriei sau modul de încărcare.

A doua noutate a Solaris la Busworld este Urbino 12 cu arhitectură serial-hibrid furnizată de producătorul american BAE Systems. Sistemul permite reducerea semnificativă a consumului de carburant și a emisiilor poluante. Motorul electric își ia energia de la o unitate de stocare, încărcată de un motor diesel Cummins de capacitate mică (4,5 litri) și 210 CP.
Noul Solaris hybrid Urbino 12 este disponibil și într-o opțiune fără emisii, similară cu a unui autobuz electric. Datorită sistemului Stop-and-Go, motorul diesel este oprit complet în timpul opririlor în stație și la deschiderea ușilor, dar pornește imediat după ce supercondesatorii rămân fără energie. Funcția Arrive-and-Go, bazată pe GPS, permite oprirea motorului și la apropierea de stații. Testele au arătat că vehiculul consumă cu 20% mai puțină motorină decât un vehicul similar diesel. În plus, nivelul de zgomot este mult redus.

Articolul complet in editia din Octombrie a revistei Cargo&Bus.