Bus‎ > ‎Articole Bus‎ > ‎

IAA 2016: Autobuzele MAN, eficiente și accesibile

postat 1 sept. 2016, 01:17 de Cargo Magazin   [ actualizat la 1 sept. 2016, 01:18 ]
MAN Truck & Bus are o gamă largă de autobuze urbane, care îndeplinesc nevoile de mobilitate ale diferitelor orașe. Printre opțiuni se numără capacitatea de transport (lungimea vehiculului, numărul de uși, tipul de podea), dar și tipul de motorizare. Grație capacității de a alimenta aproape toate modelele Lion’s City cu biodiesel sau cu HVO (ulei vegetal hidrotratat), MAN oferă o gamă completă de produse alimentate cu carburanți alternativi, pe lângă modelul Lion’s City Hybrid. La aceastea se adaugă gama largă de autobuze CNG alimentate cu gaz natural comprimat, capabile să funcționeze și cu biogaz. MAN este unul dintre liderii pieței în tehnologia alimentării cu gaz, cu peste 8.000 de unități vândute (autobuze complete, șasiuri și motoare) începând din anul 2000. Toate acestea sunt tehnologii mature, sustenabile și eficiente din punct de vedere al emisiilor de CO2, dar în același timp economice.

Angajamentul MAN de a-și dezvolta continuu produsele este reflectată clar în evoluția gamei de autobuze urbane MAN Lion’s City. În ultimii 3 ani, modelul a fost optimizat consistent pentru a oferi clienților calitate de top și beneficii maxime. Printre măsurile cheie implementate se numără optimizarea greutății, reducerea costurilor pentru servisare și o mai mare capacitate de transport. O atenție deosebită a fost acordată eficientizării și optimizării consumului de carburant. Pe lângă numeroasele măsuri de reducere a greutății și introducerea tehnologiei de evacuare Euro 6, alte metode includ funcția de oprire a motorului după un timp de funcționare la ralanti, îmbunătățiri software pentru transmisiile automate ZF și Voith sau iluminarea interioară economică pe bază de leduri.

Operarea cutiei de viteze automate ZF-EcoLife Step 3 a fost optimizată, oferind acum o gamă largă de inovații software, precum amortizoare torsionale mai moi sau un control electronic actualizat. Noul program oferă o performanță superioră pentru retarder și închide convertorul de cuplu ceva mai devreme decât înainte.

Din primăvara lui 2016, MAN Lion’s City este disponibilă și cu cutia ...

Articolul complet în ediția de septembrie a revistei Cargo&Bus