Bus‎ > ‎Articole Bus‎ > ‎

IAA 2016: Solaris aduce autobuze hibrid și alimentate cu gaz

postat 1 sept. 2016, 00:49 de Cargo Magazin   [ actualizat la 1 sept. 2016, 00:49 ]
Expoziția IAA 2016, care va avea loc în perioada 21-29 septembrie, la Hanovra, va prilejui premiera mondială a noii generații de autobuze hibrid Solaris și a modelului alimentat cu gaz natural comprimat Urbino 12 CNG. Mai mult, producătorul polonez va celebra cu această ocazie 20 de ani de existență.

Primele autobuze Solaris din noua generație circulă pe drumurile europene începând de la mijlocul anului 2015.Numărul de contracte pentru noile modele Urbino a crescut treptat, peste 600 de vehicule de ultimă generație putând fi văzute în zeci de orașe europene. Pe lângă autobuzele Urbino diesel convenționale, producătorul a creat modele electrice și cu intrare joasă, prezentate cu ocazia expoziției Busworld Kortrijk din Belgia. Acum, la Hanovra, Solaris va prezenta în premieră mondială modelele Urbino 12 Hybrid și Urbino 12 CNG.


Modelul Solaris Urbino 12 Hybrid va fi echipat cu un sistem de propulsie hibrid serial intitulat HybriDrive, de la producătorul american BAE Systems. Tehnologia se bazează pe un motor electric alimentat de un sistem de stocare a energiei. Acesta este încărcat cu ajutorul unui generator care folosește un motor diesel de capacitate mică Cummins, de 210 CP, care consumă o cantitate mică de motorină. Sistemul de propulsie ecologic, parțial electric, permite o reducere semnificativă a consumului de carburant și a emisiilor poluante. Solaris Urbino 12 Hybrid are opțional posibilitatea de a instala un sistem Stop-and-Go, care permite oprirea motorului diesel în stații și plecarea din aceastea în modul cu zero emisii, precum și a unui sistem Arrive-and-Go, care permite ...

Articolul complet în ediția de septembrie a revistei Cargo&Bus