Bus‎ > ‎Articole Bus‎ > ‎

INEDIT: Mercedes-Benz Sprinter devine birou bancar mobil

postat 1 sept. 2016, 00:36 de Cargo Magazin   [ actualizat la 1 sept. 2016, 00:36 ]
Prima sucursală mobilă a băncii germane Göppingen Savings Bank aduce serviciile bancare în apropierea clienților, chiar și în cele mai în cele mai îndepărtate locuri. Vehiculul de culoare roșu aprins circulă în toată regiunea Göppingen din noiembrie 2015 și are la bord tot ce este necesar pentru desfășurarea operațiunilor bancare.

”Nu am regretat niciodată că am ales Mercedes-Benz Sprinter. Angajații noștri care îl conduc sunt foarte mulțumiți”, a declarat Ingo Putschkat, șeful departamentului de logistică al Göppingen Savings Bank.

Sub capota modelului Sprinter 316 CDI este un motor diesel în 4 cilindri, cu un cuplu mare, care dezvoltă o putere maximă de 163 CP, perfectă pentru transportul banilor de la punctul A la punctul B în cel mai rapid timp posibil. Chiar și urcușurile grele până pe dealurile cele mai îndepărtate sunt rezolvate cu ușurință de Sprinter.

”Aproape că este păcat să conducem mereu doar pe distanțe mici. Trebuie să recunosc că felul în care se comportă vehiculul m-a surprins cu adevărat. În ciuda greutății suplimentare pe care trebuie să o transporte, motorul se descurcă de minune, chiar și la turații foarte mici”, a spus și casierul Joachim Beck.

Când vine vorba de siguranță, Sprinter oferă cel mai inovator sistem de control al dinamicii din clasă – ADAPTIVE ESP. Acesta aduce la un loc frânarea anti-blocare ABS, controlul patinării la accelerație ASR, distribuția electronică a forței de frânare EBD și asistența la frânare BAS, suplimentate de funcția de asistență la menținerea stabilității. De asemenea, dacă nevoia o cere, angajații filialei mobile a Göppingen Savings Bank se pot baza pe funcția de asistență la plecarea din rampă, integrată în ADAPTIVE ESP.

Șasiul special cu cadru coborât folosit la acest model a fost dezvoltat original de Mercedes-Benz și AL-KO pentru aplicații în industria autorulotelor. Podeaua șasiului, care este poziționată cu ...

Articolul complet în ediția de septembrie a revistei Cargo&Bus