Bus‎ > ‎Articole Bus‎ > ‎

LANSARE: Alfa Romeo Stelvio, disponibil în România

postat 30 mai 2017, 00:37 de Cargo Magazin   [ actualizat la 30 mai 2017, 00:39 ]
Primul SUV Alfa Romeo este aici, gata să ofere o experiență efervescentă de condus, performanțe de top și un design sportiv. Pentru prima dată, în peste un secol de istorie, aceste trăsături marcante ale spiritului original Alfa Romeo se reunesc într-un SUV. Numele său este Stelvio, iar misiunea lui este să rescrie regulile în segmentul SUV-urilor premium de dimensiuni medii.

Stelvio anunță o experiență de drum unică și palpitantă, precum este și șoseaua către cel mai înalt pas din Italia. Pentru a ajunge la pasul Stelvio, situat la 2.758 m altitudine, se parcurge un drum legendar cu peste 75 de viraje în ac de păr, șerpuind pe o distanță de 20 kilometri.

Ca urmare a aprecierilor primite din întreaga lume pentru versiunile sport și super sport ale Giuliei, Alfa Romeo a decis să introducă pe piață primul său SUV într-o configurație care oferă dotări tehnice de top, plăcere inegalabilă a condusului și performanțe extraordinare. Stelvio First Edition impresionează prin stil, personalitate sportivă și abundența dotărilor standard.

First Edition reafirmă personalitatea puternică Alfa Romeo prin propulsorul turbo 2.0 care livrează 280 de cai putere, cuplat la o transmisie automată în 8 trepte și tracțiune integrală Q4. Acest propulsor marchează o nouă generație de unități în patru cilindri realizate integral din aluminiu, conectate la un arbore cardanic din fibră de carbon. Echipat cu motorul turbo benzină de 2 litri și 280 CP, Stelvio are nevoie de doar 5,7 secunde pentru a accelera de la 0 la 100 km/h.

Articolul complet în ediția din Iunie a revistei Cargo&Bus