Bus‎ > ‎Articole Bus‎ > ‎

LANSARE: Anvelope de iarnă Goodyear cu tehnologia SoundComfort

postat 29 sept. 2017, 04:11 de Utilizator necunoscut   [ actualizat la 29 sept. 2017, 04:11 ]
După ce a implementat cu succes tehnologia de reducere a zgomotului în gama de vară, Goodyear oferă acum consumatorilor posibilitatea de a alege anvelope de iarnă cu tehnologia SoundComfort. Aceasta reduce nivelul zgomotului din interiorul mașinii în medie cu până la 50% (- 4 dbA).

O plimbare mai silențioasă este o călătorie mai confortabilă. Există totuși multe elemente care creează zgomot în interiorul mașinii: vânt, viteza de deplasare, condițiile de drum, zgomotele motorului și ale structurii mașinii, dar și anvelopele. Atunci când încercați să reduceți zgomotul în habitaclul mașinii, anvelopele pot oferi cea mai eficientă contribuție comparativ cu alte soluții tehnice, atât la nivel de cost, cât și la nivel de greutate.

Una dintre sursele principale de zgomot al anvelopelor este rezonanța aerului în cavitatea anvelopei, produsă de vibrațiile de aer din interior și transmise structurii vehiculului. Tehnologia SoundComfort de la Goodyear funcționează direct pentru a reduce această rezonanță.

Goodyear aplică un element de spumă poliuretanică cu celule deschise pe suprafața interioară a anvelopei. Stratul de spumă reduce vibrațiile aerului, creând o atmosferă relaxată pentru șoferi și pasageri, permițând muzicii să se audă clar sau făcând posibilă o conversație bună de care să vă bucurați în timp ce conduceți. Fără a compromite performanțele de conducere, tehnologia SoundComfort face ca habitaclul vehiculului să fie cu 50% mai silențios, comparativ cu anvelopele obișnuite. În plus, spuma este suficient de ușoară pentru a evita impactul asupra kilometrajului, rezistenței la rulare sau indicelui de viteză.

Articolul complet in editia din Octombrie a revistei Cargo&Bus.