Bus‎ > ‎Articole Bus‎ > ‎

LANSARE: Ford Focus RS devine și mai distractiv

postat 29 iun. 2017, 06:33 de Cargo Magazin   [ actualizat la 29 iun. 2017, 06:33 ]
Ford a lansat noul pachet exclusiv Option Pack pentru multipremiatul Focus RS. Acesta le va oferi entuziaștilor modelelor de performanță o îmbunătățire a tracțiunii și mai multă plăcere de a conduce prin utilizarea unui diferențial mecanic cu alunecare limitată (Limited Slip Differential – LSD).

Option Pack pentru Focus RS va oferi, de asemenea, un design unic care include nuanța exterioară Nitrous Blue, specifică lui Focus RS, asortată cu elemente negre contrastante, plus o tapițerie în două nuanțe.

Dezvoltat de inginerii Ford Performance și evaluat în locuri dedicate aflate de jur împrejurul lumii, pachetul Option Pack pentru Focus RS îmbunătățește tracțiunea și caracterul responsiv de top în segment de care dispune hatchback-ul de înaltă performanță cu ajutorul unui diferențial LSD Quaife montat pe puntea față. Diferențialul mecanic limitează cantitatea de cuplu trimis unei roți care experimentează un nivel redus de tracțiune la nivelul suprafeței de rulare și redistribuie cuplul către roata cu aderență mai bună, pentru a contracara patinarea care ar afecta accelerația și stabilitatea.

Controlând cuplul transmis fiecăreia dintre roțile față, diferențialul mecanic al lui Focus RS cu Option Pack le oferă celor de la volan ocazia de a exploata la maxim cei 350 de cai putere ai motorului EcoBoost de 2.3 litri în situații dinamice intense și se integrează perfect în lista de tehnologii standard ale lui Focus RS, care include tracțiunea integrală Ford Performance All Wheel Drive, Vectorul Dinamic de Cuplu (Dynamic Torque Vectoring) și Controlul Vectorial al Cuplului (Torque Vectoring Control sau TVC).

Articolul complet în ediția din Iulie a revistei Cargo&Bus