Bus‎ > ‎Articole Bus‎ > ‎

LANSARE: Mercedes-Benz Clasa X, pickup cu valențe lifestyle

postat 31 iul. 2017, 01:35 de Utilizator necunoscut   [ actualizat la 31 iul. 2017, 01:36 ]
Mercedes-Benz X-Klasse – Exterieur, Beringweiß metallic, Ausstattungslinie POWER Mercedes-Benz X-Class – Exterior, bering white metallic, design and equipment line POWER
Mercedes-Benz a lansat Clasa X, pickup-ul premium ultra-versatil ce are la bază Conceptul Clasa X, adus în producție aproape neschimbat față de prima sa apariție, din octombrie 2016. Noul Mercedes-Benz Clasa X este unic prin gama extinsă de utilizări și aplicații, putând fi folosit ca pickup tradițional, pentru transporturi pe cele mai dificile condiții de drum, fiind totodată perfect adecvat unui stil de viață urban, de familie.

Clasa X reinventează pickup-ul tradițional, îmbinând trăsăturile clasice și robustețea unui pickup de dimensiuni medii cu atributele tipice Mercedes-Benz, de la dinamism, confort și siguranță, până la design, conectivitate și opțiuni extinse de personalizare. Prin Clasa X, Mercedes-Benz deschide acest segment de piață pentru noi categorii de consumatori. Modelul dispune de trei variante de design și echipare, motorizări de 4 sau 6 cilindri, tracțiune spate sau integrală 4MATIC variabilă sau permanentă, iar transmisia poate fi manuală în șase trepte sau automată cu șapte trepte. În plus, există șase versiuni diferite de tapițerii pentru scaune, două tipuri diferite de piele pentru interior și o gamă variată de accesorii și decorațiuni Mercedes-Benz. 
Astfel, Mercedes-Benz Clasa X poate fi personalizat pentru toate gusturile, atât vizual, cât și la nivel de funcționalitate, mai mult decât orice alt pickup. Lansarea pe piață va avea loc în noiembrie 2017 în Europa, urmată de Africa de Sud la începutul anului 2018, Australia și Noua Zeelandă în decursul aceluiași an și Argentina și Brazilia la începutul lui 2019.

Mercedes-Benz Clasa X a fost proiectat pentru a răspunde particularităților moderne ale piețelor internaționale. Cererea pentru un pickup de dimensiuni medii cu caracteristicile unui autovehicul premium a crescut constant în ultimii ani. În același timp, numărul de pickup-uri utilizate în scop personal este în creștere. Mercedes-Benz este primul producător premium care ia în considerare aceste schimbări, bazându-se pe experiența și competențele sale în producerea de autovehicule comerciale și de teren pentru operațiuni dificile, ca Unimog sau Clasa G, dar și de autovehicule adecvate atât activităților profesionale, cât și pentru timp liber, precum Clasa V sau Vito.

Clasa X se adresează unor grupuri diferite de clienți, de la proprietari de terenuri și fermieri, proprietari de companii de construcții, familii cu o afinitate pentru produse premium, trend-setteri și trend-followeri sau sportivi aventuroși.

Articolul complet în ediția din August a revistei Cargo&Bus