Bus‎ > ‎Articole Bus‎ > ‎

LANSARE: Noul Iveco Evadys

postat 1 oct. 2016, 03:05 de Cargo Magazin   [ actualizat la 1 oct. 2016, 03:05 ]
Vedeta standului Iveco Bus de la IAA 2016 a fost noul autocar Evadys, care se poziționează în gamă între modelele Crossway și Magelys, completând gama de autocare a producătorului.
Noul Evadys a fost proiectat special pentru a veni în întâmpinarea cererii tot mai mari pentru rute regionale și naționale, precum și a serviciilor de turism local și pe distanțe medii.

Pe scurt, noul model este ideal pentru rute caracterizate de numeroase opriri, mai puțin potrivite pentru autocarele turistice, dar care sunt suficient de lungi pentru a necesita performanțe dinamice excelente, un confort sporit al pasagerilor și o capacitate sporită pentru bagaje. Evadys este construit la fabrica Iveco Bus din Vysoké Myto (Cehia), unde se produce de curând și gama Crossway.


Noul autocar are aceleași dimensiuni ca și Crossway: două lungimi (12 metri și 12,96 metri), o lățime de 2,55 metri și o înălțime de 3,46 metri (cu aer condiționat). El oferă aceleași beneficii în ce privește ușurința la manevrare, ergonomia, fiabilitatea și sistemele de siguranță active și pasive (ABS, ASR, ESP, LDWS, R66.02). Noul Evadys oferă de asemenea un confort sporit, o aerodinamică îmbunătățită și o volantă cu masă dublă care reduce zgomotul și vibrațiile, foarte apreciată în clasa sa. Vehiculul, tratat anticoroziune prin cataforeză, garantează longevitatea și o valoare reziduală excelentă. Mai puternic și mai versatil, motorul noului Evadys, un Cursor 9 de 400 CP, poate fi cuplat cu transmisii manuale, robotizate sau automate.

Cu podeaua ridicată la 1.142 mm de la pământ, noul Evadys este ideal poziționat la ...

Articolul complet în ediția de octombrie a revistei Cargo&Bus