Bus‎ > ‎Articole Bus‎ > ‎

LANSARE: Noul Opel Insignia GSi

postat 31 iul. 2017, 01:29 de Utilizator necunoscut   [ actualizat la 31 iul. 2017, 01:30 ]
2017 Opel Insignia GSi
Mai dinamic, mai precis, mult mai eficient, noul Opel Insignia GSi este un sedan sport pentru cei care își doresc ceva special. Șasiul și aderența foarte bună în combinație cu tracțiunea integrală oferă o experiență de condus foarte plăcută și siguranță maximă.

Combinația dintre reducerea greutății, centrul de greutate coborât și motorul turbo de 2 litri este tipică pentru noua generație Insignia. Aceasta are ca rezultat un echilibru excelent și un raport putere-greutate deosebit de bun. La capitolul design, modelul se distinge prin prizele de aer cromate de mari dimensiuni și un spoiler spate atrăgător, care produce forța deportantă necesară pe puntea spate. Scaunele sport de piele concepute special pentru GSi, volanul sport îmbrăcat în piele și pedalele din aluminiu adaugă tușele finale.

Ultimele retușuri pentru Insignia GSi au fost făcute pe Nürburgring, unde Opel deține un centru de testări pentru autovehiculele performante pe care le produce. Arcurile mai scurte coboară GSi cu 10 milimetri și amortizoarele sport speciale reduc ruliul la minim. Frânele puternice Brembo cu patru cilindri (diametrul de 345 de milimetri) și direcția care era deja precisă au fost adaptate în consecință. Insignia GSi este echipat standard cu șasiul mecatronic FlexRide, care adaptează amortizoarele și direcția în fracțiuni de secundă. Șoferul poate alege unul dintre modurile Standard, Tour sau Sport, care schimbă răspunsul direcției și accelerației. Exclusiv pentru GSi este modul Competition, care poate fi activat prin apăsarea dublă a butonului ESP, care permite șoferilor experimentați să obțină un control mai bun al direcției și anulează controlul tracțiunii.

Șasiul sport în combinație cu pneurile Michelin Pilot Sport 4 S și jantele mari de 20 de inci oferă o aderență excelentă. O contribuție majoră o are tracțiunea integrală cu vectorizarea cuplului, sistem unic în acest segment, cu diferențialul spate înlocuit de două ambreiaje care pot accelera independent fiecare roată în fracțiuni de secundă, în funcție de situație.

Sedanul sport este pus în mișcare de un motor turbo pe benzină de 2,0 litri, care produce 260 CP și oferă un cuplu generos de 400 Nm, având un consum mixt NEDC de 8,6 l/100 km. Unitatea cu patru cilindri este cuplată la o transmisie automată nouă cu opt trepte de viteză. Șoferul are posibilitatea de a schimba manual treptele cu ajutorul padelelor montate pe volan. Chiar și când transmisia este în modul automat, șoferul poate alege momentul de schimbare a treptelor, selectând unul dintre modurile Standard sau Sport.

Articolul complet în ediția din August a revistei Cargo&Bus