Bus‎ > ‎Articole Bus‎ > ‎

LANSARE: Noul Toyota Land Cruiser 150, disponibil pentru pre-comenzi

postat 31 oct. 2017, 02:39 de Utilizator necunoscut   [ actualizat la 31 oct. 2017, 02:42 ]
Toyota România a anunțat lansarea pentru pre-comenzi a noului Land Cruiser 150. Noul Land Cruiser rămâne fidel reputației, ducându-și renumele mai departe cu un design exterior nou, modern și robust, cu un habitaclu mai sofisticat, mai confortabil, precum și cu tehnologii noi, atât pentru deplasări on-road, cât și off-road în siguranță.

”Noul Land Cruiser 150 este un 4x4 emblematic pentru Toyota, care îmbină perfect abilitățile de deplasare pe teren accidentat cu rafinamentul și confortul. Nici un alt model SUV nu poate oferi combinația unică între performanțele off-road și robusteţea noului Land Cruiser, ceea ce ne face sa fim foarte încrezători în ceea ce privește interesul pe care îl va stârni pe piața locală. Prețul pentru echiparea de start a noului Land Cruiser 150 începe de la 47.600 euro cu TVA inclus și poate ajunge la 67.400 euro cu TVA inclus pentru varianta Luxury A/T AVS”, a declarat Diana Stan, Marketing Director Toyota România.

Elementul cheie al modelului este adoptarea unei soluții durabile de construcție cu caroserie montată pe șasiu, cu durabilitate superioară și rezistență la deformare. Lungimea totală a caroseriei noului Land Cruiser a fost crescută cu 60 mm, la un total de 4.840 mm. Designul părții frontale a modelului se bazează pe câteva elemente structurale, moștenite de la generațiile anterioare, la care s-au adăugat câteva elemente de noutate, precum capota redesenată și un design nou al grilei radiatorului, al farurilor, al barei de protecție și al aripilor.

La interior, noul Land Cruiser beneficiază de butoane optimizate din punct de vedere ergonomic, grupate pe funcționalități, iar noul design al planșei de bord încorporează sistemul multimedia Toyota Touch 2 cu un ecran cu diagonală de 8", ceasuri de bord Optitron și un afișaj multi-informativ cu diagonală de 4.2". Printre noile dotări se număra și un sistem îmbunătățit de ventilație a scaunelor față, un parbriz cu încălzire electrică și duze de spălare încălzite electric, oglinzi retrovizoare exterioare cu pliere prin basculare, cât și de redesenarea cheii inteligente.

Pentru siguranță avansată, modelele Land Cruiser cu transmisie automată dispun de sistemul Toyota Safety Sense, un set de sisteme de siguranță activă proiectate să prevină coliziunile sau să diminueze efectele acestora într-o vastă varietate de scenarii de trafic. Combinând o cameră video și un radar pe unde milimetrice, sistemul Toyota Safety Sense include un sistem asistență pre-impact (PCS) cu funcție de detecție a pietonilor, tempomat adaptativ (ACC), sistem de avertizare la părăsirea benzii de rulare (LDA), sistem de asistență marcaje rutiere (RSA) și sistem de comutare automată a fazei farurilor (AHB).

Modelul este propulsat de un motor turbo diesel D-4D de 2,8 litri, cu 130 kW (177 CP), disponibil în versiuni cu transmisie manuală și automată. Disponibil în peste 190 de țări și având, astfel, cea mai extinsă distribuţie geografică dintre modelele Toyota, Land Cruiser dispune de abilități off-road inegalabile, bazate pe o reputație solidă ce-l recomandă drept unul dintre cele mai robuste și fiabile vehicule cu tracțiune integrală, fiind lider în segment la nivelul vânzărilor în mai mult de 10 țări europene.