Bus‎ > ‎Articole Bus‎ > ‎

LANSARE: O Pasăre Măiastră în grădina CFR Călători

postat 29 iul. 2016, 06:05 de Cargo Magazin   [ actualizat la 5 aug. 2016, 00:18 de Utilizator necunoscut ]

Policolor și CFR Călători au inaugurat la sfârșitul lunii iunie locomotiva ”Pasărea Măiastră”, pictată după o idee aparținând lui Adrian Felix Dărăbăneanu, câștigătorul concursului de creație Moving Art, din cadrul campaniei ”Culorile României 2016”.

Locomotiva a fost decorată cu multă migală de artiștii Cristian Scutaru și Răzvan Scutaru. Proiectul este rezultatul colaborării dintre CFR Călători, operatorul național de transport feroviar călători, și Policolor, producător român cu tradiție și experiență în industria de lacuri și vopsele.

”În folclorul românesc, Pasărea Măiastră e o ființă supranaturală, plină de lumină și culoare. E înzestrată cu puteri magice, iar frumusețea ei unică încântă doar privirea celor cu adevărat privilegiați. La asta m-am gândit când am făcut desenul pe care acum toți românii îl pot admira. E o mare mândrie pentru mine faptul că lucrarea mea beneficiază de o asemenea expunere”, a declarat Adrian Felix Dărăbăneanu, absolvent al Universității Naționale de Arte București.

În călătoria sa inaugurală, locomotiva ”Pasărea Măiastră” a pornit către mare. Zilnic, ea va pune în mișcare patru trenuri din cadrul programului estival ”Trenurile Soarelui”, unul dintre acestea fiind ”Trenul Tineretului”.

”Cu această lansare vrem să transmitem mesajul că suntem în plină schimbare cu și pentru oameni. CFR Călători are nevoie de culoare, iar cum fiecare călătorie e unică, și Pasărea Măiastră e unică. Locomotiva va străbate țara și va duce cu ea mesajul tinereții”, a declarat Iosif Szentes, director general CFR Călători.

Articolul complet în ediția de august a revistei Cargo & Bus