Bus‎ > ‎Articole Bus‎ > ‎

LIVRARE: Încă 210 autobuze Iveco pentru orașul Astana

postat 29 iun. 2017, 06:46 de Cargo Magazin   [ actualizat la 29 iun. 2017, 06:46 ]
Astana, capitala statului Kazahstan și gazda Expo 2017, a ales încă o dată Iveco Bus ca furnizor oficial pentru flota sa de transport public, semnând un contract pentru achiziția a 210 autobuze Urbanway. La mijlocul lunii mai, Iveco Bus a livrat către compania de transport public Astana LRT LLP, un prin lot din totalul de 210 autobuze Urbanway Euro VI și Urbanway Hybrid, în versiuni de 12 și 18 metri lungime.

Autobuzele noi se vor adăuga celor 358 de unități Iveco Bus Citelis Euro V care operează deja în flota orașului, oferind o mobilitate eficientă și sustenabilă pe perioada Expo 2017, dar și a anilor ce urmează. La finalul acestui contract, Iveco Bus va deveni lider al segmentului de pe piața kazahă, cu cele 570 de autobuze operaționale în Astana.

”Acest al doilea acord pentru furnizarea de vehicule Iveco Bus pentru flota de transport a orașului Astana demonstrează abilitatea noastră de a îndeplini cerințele municipalităților privind reducerea poluării urbane. Iveco Bus este partenerul ideal pentru orașele care își propun să dezvolte un sistem modern și eficient de transport public, care respectă mediul și sănătatea locuitorilor săi”, a declarat Sylvain Blaise, vicepreședinte Iveco și responsabil pentru operațiunile globale ale Iveco Bus.

Modelul Urbanway Hybrid folosește cu până la 30% mai puțin carburant decât un autobuz convențional, iar în același timp emisiile de CO2 sunt mai mici cu 33%, iar cele de oxizi de azot cu 40%. Astfel, un autobuz hibrid solo va emite cu 25 de tone mai puțin CO2 în fiecare an, iar unul articulat cu 37 de tone. Autobuzele Urbanway Hybrid combină sistemul de tracțiune electrică cu un motor cu combustie internă Euro VI și un pachet de baterii litiu-ion de ultimă generație. Un sistem inteligent de management al energiei optimizează consumul de carburant și emisiile în timpul mișcării, iar în timpul frânării o parte din energie este recuperată și păstrată într-un sistem de stocare.

Articolul complet în ediția din Iulie a revistei Cargo&Bus