Bus‎ > ‎Articole Bus‎ > ‎

LIVRARE: MAN Lion’s City CNG pentru orașul Ljubljana

postat 29 iul. 2016, 05:50 de Cargo Magazin   [ actualizat la 5 aug. 2016, 00:19 de Utilizator necunoscut ]
Ljubljana, câștigătoarea ”European green capital award 2016”, a devenit și mai ecologică după achiziționarea a 30 de autobuze MAN Lion’s City CNG. Autobuzele articulate moderne, alimentate cu gaz natural, au înlocuit vehicule mai vechi din capitala Sloveniei.

Această achiziție le oferă numeroase beneficii locuitorilor din Ljubljana. Pe de o parte, autobuzele de 18 metri lungime pot transporta un număr crescut de pasageri pe cele mai aglomerate rute. Un autobuz articulat poate găzdui 155 de pasageri, din care 35 pe scaune. Confortul și siguranța cresc datorită podelei joase și complet plate, a rampei pliabile pentru cărucioare, a sistemului de supraveghere video și a celui de ecrane LED pentru informarea pasagerilor. În plus, autobuzele sunt echipate cu sisteme de aer condiționat și de încălzire integrate în plafon.

Pe de altă parte, datorită motoarelor alimentate cu gaz, modelele MAN Lion’s City CNG au emisii reduse comparativ cu autobuzele convenționale diesel. Operațiunile eficiente sunt susținute de un sistem de management al flotei în timp real. Eficientul motor cu șase cilindri în linie dezvoltă 310 CP la 2.000 rpm. Vehiculele sunt echipate și cu noua generație de transmisii automate DIWA6 produsă de Voith, cu retarder integrat și posibilitatea de a se adapta la condițiile de relief.Articolul complet în ediția de august a revistei Cargo & Bus