Bus‎ > ‎Articole Bus‎ > ‎

PARTENERIAT: Mercedes-Benz România, din nou alături de Cercetaşii României

postat 1 sept. 2016, 00:26 de Cargo Magazin   [ actualizat la 1 sept. 2016, 00:32 ]
Mercedes-Benz România a pornit pentru a şaptea oară consecutiv în sprijinul campurilor de vară pentru cercetași, în calitate de Maşină Oficială. Anual, evenimentul coordonat de Organizaţia Naţională ”Cercetaşii României” adună peste 4.000 de cercetaşi din ţară şi de peste hotare pentru participarea în cadrul activităților educaţionale.

În anul 2016, Cercetaşii României propun o nouă serie de campuri cercetășești derulată în perioada iulie-septembrie, precum şi o serie de activităţi ingenioase şi poveşti la foc alături de copii şi tineri pasionaţi de cercetăşie şi mediul înconjurător. Începând cu 26 iulie şi pe toată durata verii, cercetașii beneficiază de cele mai bune condiţii de transport pentru desfăşurarea programelor stabilite pentru campurile educaţionale din această vară. Mercedes-Benz România pune la dispoziţia cercetașilor un Citan şi un Vito pentru transportul persoanelor şi al materialelor necesare.

Startul a fost dat în perioada 18-24 iulie, de către Campul Naţional de Temerari, şi a continuat cu Campul Naţional de Lupişori, care a avut loc în perioada 24-30 iulie, în localitatea Crasna din județul Covasna.

Anul acesta, Cercetașii României au aniversat în Campul Național de Lupișori 100 de ani de la apariția la nivel mondial a programelor educaționale dedicate lupișorilor (copii cu vârste cuprinse între 7 și 10 ani). Pedagogia pentru copii cu vârste cuprinse între 7 și 10 ani a fost creată în anul 1916 de fondatorul cercetășiei, Lordul Robert Baden-Powell, utilizând drept cadru simbolic Cartea Junglei, scrisă de Rudyard Kipling. Aceasta metodă educativă oferă un context de învățare unic, în care copiii se transformă în lupișori ai haiticului Akelei și își dezvoltă prin ...

Articolul complet în ediția de septembrie a revistei Cargo&Bus