Bus‎ > ‎Articole Bus‎ > ‎

PROGRAM: O nouă generație de mecanici în Tabăra Meseriașilor

postat 1 sept. 2016, 00:22 de Cargo Magazin   [ actualizat la 1 sept. 2016, 00:32 ]
A treia săptămână din Tabăra Meseriașilor a ajuns la final la mijlocul lunii august, pentru seria mecanicilor formată din 50 de elevi și 10 profesori din județul Gorj. În tabără, elevii au participat la ateliere de dezvoltare personală și profesională.

În cele 7 zile petrecute în Tabăra Meseriașilor din Țara lui Andrei, desfășurată la Bran (județul Brașov), mecanicii au învățat cum să comunice eficient și să își dezvolte spiritul antreprenorial și cel civic, cum să lucreze în echipă sau să se prezinte în fața unui angajator. În cadrul atelierelor practice, copiii au avut ocazia să petreacă trei zile în atelierul lui Gabi Onofrei din Brașov și au primit numeroase sfaturi despre cele mai importante lucruri pe care ar trebui să le știe un mecanic. La finalul săptămânii dedicate mecanicilor, sub îndrumarea lui Gabi Onofrei, cei 50 de elevi au construit 4 bănci din metal și lemn care vor fi amplasate în Parcul Central din Brașov.


În urma interacțiunii și implicării în tabără, dar și a unei testări susținute la finalul săptămânii, cei mai buni 10 viitori meseriași au primit burse școlare de 500 de lei/ lună, pe întreaga durată a anului școlar 2016-2017. Alături de elevi, 10 profesori din județul Gorj au participat în cadrul taberei la cursuri de dezvoltare a competențelor de lider în managementul educațional organizate de Centrul Național pentru Dezvoltarea Resurselor Umane Eurostudy. În urma absolvirii acestor cursuri și susținerii examenului final, profesorii au obținut 25 de puncte de credit.

”Atelierele desfășurate în această serie mi-au confirmat faptul că există tineri cu potențial mare în această industrie, care își doresc să devină următoarea generație ...

Articolul complet în ediția de septembrie a revistei Cargo&Bus