Bus‎ > ‎Articole Bus‎ > ‎

PERFORMANȚĂ: Federal-Mogul a sprijinit un nou record mondial

postat 1 oct. 2016, 02:29 de Cargo Magazin   [ actualizat la 1 oct. 2016, 02:29 ]
Federal-Mogul Motorparts, o divizie a Federal-Mogul Holdings Corporation, a echipat cu cele mai noi produse FERODO şi Champion o expediţie auto care a doborât un nou record mondial, străbătând peste 15.000 km de-a lungul întregului continent eurasiatic, din oraşul Magadan din Rusia şi până în capitala Portugaliei, Lisabona.

Cursa a durat şase zile, nouă ore şi 38 minute, doborând recordul anterior de opt zile şi 15 ore. Echipa a condus un Volkswagen Touareg, dotat cu produse de frânare Ferodo şi bujii incandescente, filtre şi ştergătoare Champion.

Șoferul, germanul Rainer Zietlow, are deja trei recorduri Guiness şi trei recorduri mondiale de cursă lungă, precum cel pentru cea mai lungă călătorie în jurul lumii într-un vehicul alimentat cu gaz natural comprimat, un record mondial pentru altitudine şi recordurile pentru cea mai 

rapidă maşină pe Panamericana şi pentru călătoria între Norvegia şi Africa de Sud.

Echipa lui Zietlow şi-a început călătoria din Magadan (Rusia) la 1 iulie, ora 06:00 AM. Traseul a acoperit distanţa de 15.145 km, traversând mai mult de 20 de regiuni din Rusia, şapte ţări şi trecând prin 11 fusuri orare. Călătoria a avut de înfruntat condiţii extreme încă de la start: localnicii denumesc prima porţiune de 3.000 km, între Magadan şi Yakutsk, ”Drumul oaselor”. Plin de gropi adânci şi înşelătoare, drumul devine deseori impracticabil după ploi abundente, astfel că viteza de parcurgere a depins foarte mult de condiţiile meteorologice.

”Suntem încântaţi că am fost sponsorizaţi de Federal-Mogul Motorparts în această încercare de doborâre a recordului. Performanţa fiabilă şi durabilitatea au fost esenţiale pentru succes. Am ştiut că alegând produsele FERODO şi Champion, Volkswagen-ul Touareg cu care am participat va fi echipat cu piese OE testate extensiv, de calitate superioară, care nu ne vor ...

Articolul complet în ediția de octombrie a revistei Cargo&Bus