Bus‎ > ‎Articole Bus‎ > ‎

PREMIERĂ: Noul autocar Setra S 531 DT

postat 31 iul. 2017, 01:56 de Utilizator necunoscut   [ actualizat la 31 iul. 2017, 01:56 ]
Setra S 531 DT TopClass 500, Exterieur, Viola Pyxis Met LB065, OM 471 mit 375 kW (510 PS), 12,8 L Hubraum, 8-Gang Mercedes PowerShift, Sideguard Assist, LED-Scheinwerfer, Länge/Breite/Höhe: 14.000/2.550/4.000 mm, Bestuhlung: 1/78. Setra S 531 DT TopClass 500, Exterior, Viola Pyxis Met LB065, OM 471 rated at 375 kW/510 hp, displacement 12.8 l, 8-speed Mercedes PowerShift transmission, Sideguard Assist, LED Headlamps, length/width/height: 14000/2550/4000 mm, seating: 1/78.
Eficiență maximă și modularitate, confort absolut și siguranță maximă: noul autocar etajat Setra S 531 DT din gama TopClass 500 rescrie standardele în clasa sa. Cu aerodinamica sa neegalată, noul S 531 promite să stabilească noi recorduri de eficiență a consumului de combustibil în segmentul său.

Datorită platformei sale inferioare flexibilă, autocarul poate deservi întreaga gamă de aplicații în turism și servicii tradiționale. Interiorul este caracterizat de un nivel impresionant de confort. În cele din urmă, utilizarea Active Brake Assist 4 și Sideguard Assist la bordul noului autocar etajat marchează o premieră la nivel mondial în materie de echipare a acestor sisteme de asistență în segmentul autobuzelor și autocarelor. Aceste sisteme sporesc standardul deja ridicat de siguranță al autocarului. Toate aceste caracteristici ale noului S 531 DT sunt încorporate sub un design fascinant, distinctiv Setra.

Sistemul de frânare de urgență Active Brake Assist 4 (ABA 4) este introdus pentru prima oară în această clasă la bordul lui S 531 DT. Adiţional față de funcțiile disponibile anterior – frânare totală ca reacție la obiectele staționare sau obstacole în mișcare aflate în fața vehiculului – acum încorporează și detectarea pietonilor aflați în mișcare, declanșând un răspuns automat de frânare. O altă premieră mondială în segmentul de autobuze și autocare este utilizarea sistemului Sideguard Assist. Acesta este prevăzut cu senzori radar pentru a monitoriza latura din dreapta pe întreaga lungime a autocarului. Astfel, sistemele autocarului avertizează șoferul de prezenţa pietonilor, bicicliștilor și obstacolelor staționare în momentul virării la dreapta. În afara zonelor urbane, sistemul oferă asistență la schimbarea benzilor de circulație.

Noul autocar etajat a fost proiectat astfel încât să aibă o aerodinamică optimă, începând cu partea frontală și până la spatele autocarului. În față, parbrizele cu o curbură mare, pronunțată, permit aerului să curgă ușor în jurul vehiculului, în timp ce canalele adâncite și marginile de separare a fluxului de aer din spatele autocarului ghidează fluxul de aer într-un mod controlat. Inginerii au fost atenți chiar și la cele mai mici detalii. De exemplu, ștergătorul de parbriz de pe puntea superioară este pozițional vertical în poziția de bază, o trăsătură adoptată din sporturile cu motor. Aerodinamica contribuie semnificativ la consumul record de carburant, acesta fiind redus cu aproximativ 7-10% față de modelul predecesor, în funcție de tipul de utilizare. În funcție de distanța parcursă, această eficiență poate asigura economii de câteva mii de litri de combustibil anual.

Fie că este vorba despre călătorii de vacanță, servicii de transport pe distanțe lungi, restaurante mobile de lux sau rute urbane, noul Setra poate deservi toate tipurile de activitate ale unui autocar din clasa sa. Puntea inferioară variabilă asigură baza acestei versatilități, alături de gama variată de mobilier și scaune caracteristică brandului. Complet reconstruită, platforma de acces din partea lateral dreaptă a autocarului poate fi dezechipată, la cererea clientului. Astfel, se poate obține spațiu suficient pentru noi opțiuni: spații dedicate cărucioarelor cu rotile, instalații speciale pentru restaurante mobile de lux, o platformă demontabilă pentru facilitarea accesului cărucioarelor pentru copii, în cazul rutelor intra-orășenești, sau poate fi dotată cu scaune, pentru cursele pe distanțe mai lungi. Diversitatea la nivelul opțiunilor de echipare este prezentă inclusiv în cockpit – clienții pot opta între funcționalitatea elegantă asigurată de Setra ComfortClass 500 și echiparea luxoasă a TopClass 500.

Articolul complet în ediția din August a revistei Cargo&Bus