Bus‎ > ‎Articole Bus‎ > ‎

PREZENTARE: Mercedes-Benz ne arată vanul viitorului

postat 1 oct. 2016, 02:48 de Cargo Magazin   [ actualizat la 1 oct. 2016, 03:03 ]
Mercedes-Benz Vans a dezvăluit luna trecută strategia de viitor adVANce și conceptul ”Vision Van”, un vehicul electric pentru livrări urbane. Acesta este primul van din lume care conectează digital toate persoanele și procesele implicate, de la centrul de distribuție până la destinație.

În plus, conceptul are un spațiu de marfă complet automatizat, care integrează și drone pentru livrări. De exemplu, dacă un furnizor de servicii de coletărie parchează vehiculul într-o zonă rezidențială, va fi posibilă livrarea mai multor pachete și pe calea aerului, pe lângă predarea directă. Astfel se reduce timpul de livrare și apar noi oportunități de servicii, precum livrarea în aceeași zi și la momentul cerut.
Mercedes-Benz Vans estimează că folosirea lui Vision Van va crește eficiența livrărilor cu până la 50%. Vehiculul este echipat cu un motor electric de 75 kW și poate avea o autonomie cuprinsă între 80 și 270 km, în funcție de aplicația dorită. ”Cu Vision Van oferim o idee despre viitoarele generații de vanuri. 

Tot procesul este automatizat, de la încărcare și transport până la livrarea către destinatar. Astfel se va ușura activitatea companiilor de curierat și se va reduce timpul de livrare pentru clientul final. Vision Van este un vehicul silențios și fără emisii, care poate fi folosit și pentru livrări nocturne, oferind posibilitatea unor noi servicii”, a declarat Volker Mornhinweg, șeful Mercedes-Benz Vans. 

Prin strategia adVANce, Mercedes-Benz Vans se va concentra pe trei domenii de ...

Articolul complet în ediția de octombrie a revistei Cargo&Bus