Bus‎ > ‎Articole Bus‎ > ‎

PREZENTARE: Premiu IBC pentru Neoplan Skyliner

postat 1 sept. 2016, 01:11 de Cargo Magazin   [ actualizat la 1 sept. 2016, 01:12 ]
La ediția din acest an a International Bus Competition (IBC) au fost testate trei autocare double-decker. La sfârșitul unei săptămâni de teste extinse, Neoplan Skyliner a reușit să adune cele mai multe puncte și să depășească modelele concurente, VDL Futura și Van Hool Astromega. Wolfgang Tschakert, șeful echipei de testare, a subliniat obiectivitatea acestei competiții. ”Punctele sunt acordate pe baza opiniilor echipei de testare. Aceasta include șoferi mai înalți și mai scunzi, cu temperamente și preferințe diferite, la fel ca într-o flotă profesională”, a declarat Tschakert.

Neoplan Skyliner, echipat conform regulamentului de test cu un pachet pentru distanțe lungi, incluzând spațiu pentru scaun rulant, uși extra-late și ecran de afișare a destinației, a obținut cele mai bune note la categoriile suspensie, confortul pasagerilor și testul din atelierul de reparații. Nivelul de top al autocarului cu etaj este de asemenea impresionant: geamurile laterale se extind până la plafon, oferind o vizibilitate 

excelentă pe locurile de la fereastră, în timp ce plafonul este construit din cinci panouri vitrate, oferind o linie de lumină aproape continuă.

Siguranța este de asemenea o trăsătură cheie a acestui vehicul. Juriul a fost impresionat de distanța de frânare măsurată în timpul testului, între 39,8 metri (pentru frâne reci) și 39,1 metri (pentru frâne calde), la o viteză de 80 km/h, precum și de precizia direcției și de echilibrul vehiculului. Aceasta din urmă este asistată, printre altele, de amortizoarele controlate electronic MAN CDS (Comfort Drive Suspension). Alte sisteme de asistență testate cu această ocazie au fost funcția predictivă de menținere a vitezei de croazieră MAN Efficient Cruise și sistemul de detectare a oboselii MAN Attention Guard.

Premiul IBC va fi prezentat în cadrul expoziției IAA 2016. ”Suntem foarte mândri că am câștigat acest premiu de prestigiu. Acesta arată că îmbunătățirile aduse modelului Neoplan Skyliner au dat roade. El reflectă de asemenea opinia clienților noștri, care sunt foarte mulțumiți ...

Articolul complet în ediția de septembrie a revistei Cargo&Bus