Bus‎ > ‎Articole Bus‎ > ‎

SERVICII: Prima poliță de asigurări al cărei preț este legat direct de comportamentul șoferilor

postat 22 nov. 2017, 00:56 de Utilizator necunoscut   [ actualizat la 22 nov. 2017, 00:56 ]
Groupama Asigurări, companie de top ȋn România pe segmentul CASCO, a lansat clauza Autocontrol, sub forma unui proiect pilot, prin care şoferii pot beneficia de reduceri de până la 40% la prețul poliței, ȋn funcţie de comportamentul în trafic.

Acesta va fi evaluat printr-un dispozitiv telematic instalat pe autovehiculul clientului, care înregistrează o serie de informaţii privind stilul de condus, evenimentele din trafic şi alte date relevante, pe baza cărora va fi oferit un rating. Clienţii îşi pot verifica ȋn timp real ratingul şi îşi pot ajusta deci comportamentul, având astfel control direct asupra prețului poliţei.

Groupama este primul asigurator din România care introduce acest dispozitiv pentru a permite actualizarea tarifului CASCO. Clauza Autocontrol poate fi atașată unei polițe CASCO, atunci când clientul alege plata în 4 rate și prima totală este mai mare sau egală cu 800 euro/an. Achiziționarea acestei clauze oferă imediat o reducere de 20% la prima rată CASCO.

Pe autovehiculele clienţilor care optează pentru această clauză, odată ce aceasta este activată, este instalat un dispozitiv telematic ce înregistrează o serie de informații, precum zonele și drumurile pe care circulă autovehiculul, durata medie și numărul de călătorii, intervalele orare de utilizare, incidentele înregistrate, dar și date legate de stilul de condus al șoferului. Pe baza acestor indicatori, fiecare client primește un rating, ȋn funcţie de care prima este ajustată. Clienții își pot verifica în timp real ratingul, prin intermediul unei aplicații mobile sau online, ceea ce le dă posibilitatea să își ajusteze stilul de utilizare a autovehiculului, având astfel control asupra prețului asigurării contractate.

Articolul complet in editia din Decembrie a revistei Cargo&Bus