Bus‎ > ‎Articole Bus‎ > ‎

SERVICII: Toyota România, parteneriat cu UniCredit Leasing

postat 22 nov. 2017, 01:02 de Utilizator necunoscut
Importatorul celei mai vândute mărci auto din lume și liderul segmentului de mașini ”eco” din România, Toyota România a inițiat un parteneriat cu liderul pieței de leasing din România. UniCredit Leasing și Toyota România facilitează, astfel, accesul clienților la autovehiculele hibride din piața românească.

Ca urmare a angajamentului pe care Toyota şi l-a asumat faţă de păstrarea unui mediu înconjurător cât mai curat, intenţia companiei este de a reduce cu peste 90% emisiile de CO2 ale tuturor vehiculelor până în anul 2050, prin lansarea şi dezvoltarea unor tehnologii prietenoase cu mediul.

Liderul segmentului de mașini ecologice din România, Toyota oferă clienților o întreagă gamă de hibride. Prin combinarea unui motor termic pe benzină cu un motor electric, sunt exploatate din plin atuurile ambelor surse de energie: putere, pe de o parte, eficiență ridicată în exploatare, pe de altă parte. Gama include mașini de oraș (Yaris Hybrid), mașini compacte agile (Auris Hybrid), crossovere elegante (Toyota C-HR Hybrid), consacratele SUV-uri (RAV4 Hybrid) și hibride legendare, cum este Prius. Acestora li se alătură marca Lexus, comercializată de Toyota România, cu o gamă de 8 modele hibride.

”Parteneriatul cu UniCredit Leasing aduce o contribuție semnificativă la democratizarea soluției hibride de propulsie pentru piața auto din România, o piață în plină dezvoltare în ultimii ani. Împreună ne propunem să facilităm accesul la mașinile dotate cu această tehnologie, investind într-un viitor în care protejăm activ natura. În prezent, vânzările de hibride reprezintă aproape jumătate din volumul nostru total de vânzări, iar acest parteneriat ne duce cu un pas mai aproape de respectarea angajamentului pe care ni l-am asumat față de păstrarea unui mediu înconjurător cât mai curat”, a declarat Edit Corcoman-Târcolea, General Manager Toyota România.

Articolul complet in editia din Decembrie a revistei Cargo&Bus
Comments