Bus‎ > ‎Articole Bus‎ > ‎

EXPOZIȚIE: Soluții inteligente pentru service-urile auto ale viitorului

postat 1 oct. 2016, 02:26 de Cargo Magazin   [ actualizat la 1 oct. 2016, 02:30 ]
Bosch a prezentat cu ocazia expoziției internaționale Automechanika 2016 soluții inteligente pentru service-urile auto ale viitorului, în care conectarea va îmbunătăți eficiența întreținerii, utilizarea și standardele de calitate.

Pentru Bosch, tema centrală în cadrul ediției 2016 a Automechanika a fost ”Service-ul auto conectat”, interacțiunea acestuia cu alte servicii online și punerea în practică a Realității augmentate.

Procesarea inteligentă a datelor, ”Internetul tuturor lucrurilor” și interconectarea din ce în ce mai mare a produselor cu mediul lor oferă un potențial imens pentru service-urile auto. Acest lucru ușurează procedura de programare a lucrărilor de service și îmbunătățește etapele individuale ale lucrărilor de service. Informațiile despre autovehicule și istoricul lucrărilor de reparații sunt disponibile chiar din momentul în care autovehiculul sosește la service-ul auto. Echipamentele de diagnoză realizează în mod automat un schimb de date între ele, iar service-ul auto profesionist poate accesa în timp real informații importante despre producător.

La Automechanika, Bosch a prezentat în premieră software-ul pentru reparații conectate Bosch Connected Repair. Acesta conectează echipamentele Bosch de diagnoză care există deja în service-urile auto. De îndată ce sunt colectate, informațiile despre autovehicule devin disponibile pentru și în cadrul tuturor celorlalte sisteme computerizate. Pentru accesarea datelor unui autovehicul identificat, utilizatorul nu trebuie decât să introducă numărul de înmatriculare sau ...

Articolul complet în ediția de octombrie a revistei Cargo&Bus