Bus‎ > ‎Articole Bus‎ > ‎

TEHNOLOGIE: Apă în loc de benzină

postat 1 oct. 2016, 02:47 de Cargo Magazin   [ actualizat la 1 oct. 2016, 02:47 ]
Chiar și motoarele avansate cu aprindere prin scânteie irosesc circa o cincime din cantitatea de carburant, deoarece, în special la turații foarte mari, o parte din benzină este utilizată pentru răcire în loc de propulsie. Cu noul său sistem de injecție de apă, Bosch arată că lucrurile nu trebuie să se petreacă astfel.

Injecția de apă suplimentară face posibilă reducerea consumului de carburant cu până la 13%, în special când se accelerează rapid sau se conduce pe autostradă, cu viteze mari.

Economia de carburant asigurată de această tehnologie Bosch este sesizabilă în special la motoarele cu cilindree redusă, cu trei și patru cilindri. Cu alte cuvinte, întocmai la motoarele aflate sub capota oricărui autovehicul obișnuit de dimensiuni medii. ”Prin sistemul nostru de injecție de apă, demonstrăm că motorul cu ardere internă încă mai are câțiva ași în mânecă”, a declarat Rolf Bulander, președintele diviziei Soluții de mobilitate Bosch și membru al consiliului de administrație al Robert Bosch GmbH.

Însă inovația Bosch nu are efect doar asupra economiei de carburant. Aceasta poate, de asemenea, să facă autovehiculele mai puternice. ”Injecția de apă poate asigura acel impuls suplimentar oricărui motor supraalimentat”, a spus și Stefan Seiberth, președintele diviziei Gasoline Systems din cadrul Bosch. Unghiurile de aprindere mai timpurii asigură o funcționare și mai eficientă a motorului. Pe baza acestora, inginerii pot obține o putere suplimentară a motorului, chiar și în cazul autovehiculelor sport puternice.

La baza acestei tehnologii inovatoare pentru motor se află un fapt simplu: un motor nu trebuie lăsat să se supraîncălzească. Pentru a preveni acest lucru, în aproape fiecare motor cu aprindere prin scânteie de pe șosele este injectat ...

Articolul complet în ediția de octombrie a revistei Cargo&Bus