Bus‎ > ‎Articole Bus‎ > ‎

TEHNOLOGIE: Autobuz MAN amfibiu

postat 1 oct. 2016, 02:56 de Cargo Magazin   [ actualizat la 1 oct. 2016, 02:56 ]
Orașul Hamburg are o nouă atracție turistică: Hafencity Riverbus, primul autobuz amfibiu din Germania, duce vizitatorii într-un tur care cuprinde atât uscat, cât și apă. Jumătate barcă – jumătate autobuz, Hafencity Riverbus este ideal pentru portul orașului de la Elba, unde sunt localizate majoritatea atracțiilor turistice.

Astfel, noul vehicul combină cu succes turul portului cu cel al orașului. Pe uscat, Hafencity Riverbus călătorește aproape ca un autobuz convențional de curse regulate, având chiar și butoane de solicitare a opririlor. Fred Franken, proprietarul primului autobuz amfibiu din Germania, a trebuit să facă de multe ori muncă de pionierat. De aceea, a fost nevoie de 4 ani pentru ca proiectul să devină realitate. Obținerea licenței de transport a fost cea mai mai provocare, deoarece legile germane nu au referiri la autovehiculele amfibii.


”Am avut această idee în urmă cu 18 ani. Atunci, aveam un astfel de vehicul în Singapore și am dorit să aduc ceva similar și în Hamburg”, a explicat Franken, un operator de transport maritim și fan declarat al autobuzelor.

Sub carena rezistentă la apă se află un șasiu de camion MAN. Caroseria a fost realizată de o companie din Ungaria. O altă provocare este ridicată de ...

Articolul complet în ediția de octombrie a revistei Cargo&Bus