Bus‎ > ‎Articole Bus‎ > ‎

TEHNOLOGIE: Cea mai mare comandă de autobuze electrice Volvo

postat 29 sept. 2017, 04:30 de Utilizator necunoscut   [ actualizat la 29 sept. 2017, 04:30 ]
Volvo Buses a primit recent cea mai mare comandă din istoria sa pentru autobuze complet electrice. Operatorul norvegian Tide Buss a plasat o comandă de 25 de unități Volvo 7900 Electric, care vor fi folosite în orașul Trondheim.

Compania AtB, care administrează transportul public din Trondheim, este un pionier al introducerii tehnologiilor alternative de propulsie. În 2010, ea a fost printre primii clienți din Europa care au comandat autobuze hibrid Volvo. Noile autobuze complet electrice vor circula pe patru rute, începând din august 2019, acoperind distanțe între 12 și 15 km. După ce operatorul Tide Buss va achiziționa 35 de autobuze electrice, din care 25 Volvo, Trondheim va avea cea mai mare flotă de autobuze electrice din Norvegia.

”Este o nouă bornă în angajamentul nostru de lungă durată pentru folosirea electromobilității în transportul public. Suntem încântați de acest acord pentru primul sistem la scară mare de autobuze complet electrice din Norvegia, alături de Tide Buss, un pionier al transportului urban sustenabil. Operațiunile electrice reprezintă cea mai eficientă soluție și contribuie la un mediu mult mai bun pentru cei care trăiesc, călătoresc sau petrec timp în oraș. Este o tendință pe care vrem să o dezvoltăm”, a declarat Hakan Agnevall, președintele Volvo Buses.

Articolul complet in editia din Octombrie a revistei Cargo&Bus.