Bus‎ > ‎Articole Bus‎ > ‎

TEHNOLOGIE: Cea mai mare flotă de autobuze double-decker alimentate cu gaz

postat 31 aug. 2017, 01:46 de Ionut Paduraru   [ actualizat la 31 aug. 2017, 01:46 ]
Orașul englez Nottingham va introduce cea mai mare flotă de autobuze Scania cu etaj alimentate cu gaz. Până în 2020, municipalitatea intenționează să opereze peste 120 de autobuze alimentate cu biogaz, care să ofere locuitorilor enorme beneficii de mediu.

Nottingham este un centru de comerț foarte activ, cu un număr vast de companii mici care au sediul în regiune, dar și un centru universitar înfloritor. În aceste condiții, nu este de mirare că peste 300.000 de oameni au ales orașul Nottingham drept casă, cifră care trece însă de 1,5 milioane dacă luăm în considerare și zona metropolitană.

Dar succesul unui oraș aduce după el și noi provocări, iar Nottingham, la fel ca alte centre urbane aflate în aceeași situație, se confruntă cu probleme de fluență a traficului și poluare. În rezolvarea acestor probleme sare Nottingham City Transport, operatorul de transport public deținut de autoritățile locale, care deservește aproximativ 50 de milioane de călători pe rețeaua sa extinsă de rute din oraș și împrejurimi.

Nottingham City Transport se bucură de o reputație pentru introducerea inovațiilor, inclusiv utilizarea în premieră a carburanților alternativi în operațiunile cu autobuze urbane. Un astfel de exemplu este dedicat propulsiei cu gaz, deoarece 53 de autobuze Scania cu etaj vor fi introduse în serviciu în perioada 2017-2018. Până în 2020, Nottingham City Transport intenționează să opereze peste 120 de autobuze alimentate cu biogaz în flota sa de 300 de autobuze.

Articolul complet în ediția din Septembrie a revistei Cargo&Bus