Bus‎ > ‎Articole Bus‎ > ‎

TEHNOLOGIE: Din 2017, autobuzele Volvo vor detecta pietonii și bicicliștii

postat 1 oct. 2016, 03:12 de Cargo Magazin   [ actualizat la 1 oct. 2016, 03:12 ]
Volvo Buses face un nou pas spre creșterea siguranței rutiere prin prezentarea unui sistem de detectare a pietonilor și bicicliștilor, unic în sectorul de autobuze. Lansat la IAA 2016, sistemul va fi introdus pe autobuzele urbane Volvo pentru Europa în 2017.

”Accidentele cu autobuze în care sunt implicați utilizatori neprotejați ai drumurilor sunt rare, dar când se întâmplă consecințele pot fi foarte grave. Pentru a minimiza acest risc, este important ca șoferii și cei care se mișcă în jurul autobuzelor să fie foarte atenți la trafic. În acest context, sistemul de detectare a pietonilor și bicicliștilor oferă un sprijin excelent”, a declarat Peter Danielsson, director de siguranță la Volvo Buses.

Sistemul monitorizează continuu partea din față a autobuzului cu ajutorul unei camere video. Când detectează utilizatori neprotejați ai 

drumurilor lângă autobuz, el transmite un sunet de avertizare pentru aceștia că autobuzul se apropie. În același timp, șoferul este alertat sonor și prin intermediul unor semnale luminoase. Dacă există riscul unui accident iminent este activat și claxonul autobuzului.

”Mai multe componente ale sistemului se regăsesc în pe autoturismele moderne. Dar noi suntem singurul producător care oferă o soluție ce avertizează simultan șoferul autobuzului și ...

Articolul complet în ediția de octombrie a revistei Cargo&Bus