Bus‎ > ‎Articole Bus‎ > ‎

TEHNOLOGIE: Din 2019, toate modelele Volvo vor fi electrificate

postat 31 iul. 2017, 01:24 de Utilizator necunoscut   [ actualizat la 31 iul. 2017, 01:25 ]
Volvo Concept 40.1 front seven-eights
Volvo Cars a anunțat că, începând cu anul 2019, toate modelele care vor fi lansate urmează să fie dotate cu motoare electrice. Prin acest pas, Volvo marchează sfârșitul istoric al mașinilor care au motor cu combustie internă (ICE), definind, totodată, electrificarea ca centru de interes al companiei.

Anunțul reprezintă unul dintre cele mai puternice angajamente de pe piața de profil cu privire la electrificare și subliniază faptul că, la un secol de la invenția motorului cu combustie, se deschide un nou capitol în istoria producției auto.

”Avem o moștenire bogată în crearea de SUV-uri stilate și dinamice, care oferă cele mai recente tehnologii. Noul XC60 nu va fi o excepție. E mașina perfectă pentru un stil de viață activ și reprezintă următorul pas în planul nostru de transformare”, spune Håkan Samuelsson, Președinte și Director Executiv al Volvo Car Group.

Volvo Cars va introduce un portofoliu de mașini electrificate pentru toată gama de modele, cuprinzând mașini complet electrice, modele plug-in hibride și hibride ușoare. Cinci mașini complet electrice vor fi lansate între 2019 și 2021, dintre care trei vor fi modele Volvo și două mașini electrificate de înaltă performanță de la Polestar.

Cele cinci modele vor fi completate de o gamă largă de model plug-in hibrid pe benzină și motorină și opțiuni hibride ușoare de 48 de volți pe toate modelele, reprezentând una dintre cele mai complexe oferte de mașini electrificate de pe piața auto la ora actuală.

Acest lucru înseamnă că, în viitor, nu vor mai exista mașini Volvo fără motor electric, mașinile ICE pure fiind treptat eliminate și înlocuite cu mașini ICE care vin cu opțiuni de electrificare.

Articolul complet în ediția din August a revistei Cargo&Bus