Bus‎ > ‎Articole Bus‎ > ‎

TEHNOLOGIE: Primul tren alimentat cu hidrogen

postat 22 nov. 2017, 01:13 de Utilizator necunoscut   [ actualizat la 22 nov. 2017, 01:14 ]
Trenul viitorului va fi propulsat cu hidrogen, va funcţiona fără nici o emisie poluantă și va deservi primii pasageri în Saxonia Inferioară. Trenul se numeşte '”Coradia iLint” şi este construit de Alstom pentru Autoritatea Locală de Transport din Saxonia Inferioară (LNVG).

Luna trecută, conducerile LNVG, Alstom şi Linde au semnat la Wolfsburg contractele privind livrarea celor 14 trenuri cu pile de combustie, precum şi întreţinerea şi furnizarea de energie pe 30 de ani. Trenurile vor fi construite în atelierele Alstom de la Salzgitter, fiind programate să efectueze călătorii între Cuxhaven, Bremerhaven, Bremervörde şi Buxtehude din decembrie 2021. Acestea vor înlocui unităţile diesel deţinute de autoritatea de transport Elbe-Weser-Verkehrsbetriebe (evb) şi vor reduce la zero emisiile de poluanţi în funcţionarea zilnică. Alimentarea trenului cu hidrogen va fi asigurată de o staţie proprie de alimentare a Linde Group. Coradia iLint poate parcurge până la 1.000 de kilometri cu un plin de rezervor şi poate atinge o viteză maximă de 140 km/h.

Olaf Lies, Ministrul economiei şi transportului din Saxonia Inferioară, a invitat colegii de minister la semnarea acestui contract cu ocazia conferinţei miniştrilor de transport, astfel încât aceştia să-şi facă propria impresie privind prototipul Coradia iLint, care va prelua operarea pilot a reţelei evb în primăvara anului 2018 alături de un al doilea vehicul.

În Wolfsburg, Ministrul Transporturilor Lies a înmânat anunţul oficial de finanţare către cei doi şefi ai LNVG, Hans-Joachim Menn şi Klaus Hoffmeister. LNVG va achiziţiona trenurile Coradia iLint pentru propriul parc de garnituri de trenuri şi apoi le va închiria unui operator feroviar. Trenurile cu pile de combustie vor fi întreţinute de Alstom în depoul evb din Bremervörde, care va fi extins în acest scop.

Articolul complet in editia din Decembrie a revistei Cargo&Bus