Bus‎ > ‎Articole Bus‎ > ‎

TEHNOLOGIE: Servicii Goodyear pentru flotele semi-autonome

postat 31 oct. 2017, 02:41 de Utilizator necunoscut   [ actualizat la 31 oct. 2017, 02:41 ]
Un lider de lungă durată în managementul anvelopelor pentru curse, camioane și flote de aeronave, Goodyear Tire & Rubber Co. își aplică acum expertiza în serviciile oferite către flotele de mașini electrice semi-autonome.

Goodyear a anunțat că echipează Tesloop, un serviciu de mobilitate city-to-city care utilizează exclusiv vehiculele electrice Tesla, cu senzori wireless în anvelopele sale pentru a îmbunătăți managementul anvelopelor și a maximiza timpul de funcționare.

”Vrem să construim viitorul, nu doar să observăm sau să citim despre el. Pe măsură ce noul ecosistem de mobilitate continuă să se contureze, luăm măsuri pentru a ne dezvolta în ritmul schimbărilor tehnice din industria transporturilor și pentru a dezvolta inovații în domeniul anvelopelor care să răspundă inteligenței vehiculelor care circulă pe ele”, a spus Chris Helsel, directorul tehnic al Goodyear.

Senzorii wireless măsoară și înregistrează în permanență temperatura și presiunea în anvelope, asociate cu alte date ale vehiculului și conectate la propritățile unor algoritmi dintr-un cloud al Goodyear pentru a îmbunătăți operațiunile generale ale flotei și a prezice când anvelopele au nevoie de service sau de înlocuire.

Ca parte a programului dezvoltat în parteneriat cu Tesloop, Goodyear își extinde, de asemenea, soluțiile de flotă mobilă la vehiculele de pasageri, asigurând întreținerea și repararea anvelopelor, în timp ce vehiculele Tesloop se află la stațiile de încărcare sau în timpul perioadelor de oprire planificate.

”Când operezi mașini aproape 24/7/365, minimizarea incidentelor legate de anvelope este esențială pentru experiența clienților și pentru modelul de afaceri. Posibilitățile de diagnosticare a anvelopelor bazate pe date sunt remarcabile și promit să ajute o afacere precum Tesloop să funcționeze mai eficient și să facă vehiculele noastre cele mai sigure de pe drum”, a declarat Rahul Sonnad, CEO al Tesloop.

Tesloop operează cu o flotă de mașini Tesla, cu o medie lunară de până la 25.000 de km pe vehicul. Vehiculul cu cel mai înalt kilometraj, un model Tesla S în funcțiune din 2015, a depășit recent 450.000 km de serviciu. Goodyear lucrează cu Tesloop începând din ianuarie 2017 pentru a studia efectul tehnologiilor autonome asupra anvelopelor.

Colaborarea Goodyear cu Tesloop se bazează pe soluțiile Goodyear Proactive pentru flotele de camioane, utilizând tehnologia avansată de telematică și tehnologia de predicție pentru a permite operatorilor de flote să optimizeze eficiența consumului de combustibil și să identifice și să rezolve problemele legate de anvelope înainte ca acestea să survină.

În plus față de ofertele sale de management al flotei, Goodyear lucrează de asemenea cu producătorii de automobile pentru a furniza informații despre anvelope sistemelor de control al vehiculelor, în încercarea de a spori siguranța și performanța acestora. ”Goodyear se află în fruntea noii piețe, combinând expertiza în managementul flotelor cu produse inteligente și cu o rețea vastă de servicii, pentru a oferi soluții complete pentru viitorul mobilității”, a adăugat Helsel.