Bus‎ > ‎Articole Bus‎ > ‎

TEHNOLOGIE: Succes pentru linia de autobuze electrice din Göteborg

postat 29 iul. 2016, 06:15 de Cargo Magazin   [ actualizat la 5 aug. 2016, 00:17 de Emil Francu ]

La un an după operarea cu autobuze electrice a traseului 55 din Göteborg, așteptările inițiale au fost depășite lejer. Autobuzele și stațiile au primit aprecieri foarte bune, atât de la pasageri, cât și de la șoferi, iar tehnologia a funcționat fără probleme.

În primul an de operare, autobuzele electrice au transportat 1,2 milioane de pasageri. Traficul pe ruta 55 din Göteborg a început în luna iunie 2015, moment din care autobuzele electrice verzi au devenit apariții comune în oraș. În prezent, ruta dintre Chalmers și Lindholmen transportă aproximativ 100.000 de pasageri în fiecare lună, iar sondajele efectuate de partenerii ElectriCity au arătat că pasagerii și șoferii apreciază noua rută și autobuzele elctrice, infrastructura de încărcare și stațiile fiind de asemenea la nivelul așteptărilor.

Potrivit autorității de transport public, pasagerii se declară în general foarte satisfăcuți de acest serviciu. Aproximativ 80% dintre aceștia apreciază accesul la internet gratuit prin WiFi, iar 93% consideră benefic nivelul redus de zgomot. Șoferii consideră de asemenea zgomotul redus ca cel mai mare avantaj al autobuzelor electrice, iar zonele în care viteza este limitată automat sunt privite ca metode de creștere a siguranței.

Ruta 55 din Göteborg nu este doar prima linie deservită în totalitate de autobuze electrice, ci și un spațiu de testare și dezvoltare a noilor tehnologii. Statisticile privind vehiculele și infrastructura de încărcare au arătat că rezultatele s-au ridicat la nivelul sau au depășit obiectivele stabilite la începutul proiectului.

Articolul complet în ediția de august a revistei Cargo & Bus