Bus‎ > ‎Articole Bus‎ > ‎

TEHNOLOGIE: Sygic introduce serviciul de parcare în timp real

postat 31 aug. 2017, 01:25 de Ionut Paduraru   [ actualizat la 31 aug. 2017, 01:25 ]
Găsirea unui loc de parcare în orașele mai mari devine nu doar mai dificil, ci și mai scump. Nu a fost niciodată mai ușor să ajungi la garajul cel mai apropiat de destinația finală, cu opțiunea de rezervare online. Funcția Real Time Parking Service din cadrul Sistemului Sygic Car Navigation îi dirijează acum pe șoferi și le economisește banii.

Sygic, cel mai avansat sistem de navigare de pe telefonul mobil, cu peste 200 de milioane de utilizatori în întreaga lume, a scos la iveală o nouă funcționalitate pentru aplicația Car Navigation, care permite conducătorilor auto să găsească cea mai ieftină, apropiată sau disponibilă parcare pentru destinația lor, să o achite și să navigheze direct la locul de parcare. Fiecare utilizator Premium al acestei aplicații poate acum să se bucure nestingherit de navigarea online către cele 60 milioane de locuri de parcare Parkopedia în 8.000 de orașe din 75 de țări din toată lumea.

”Suntem nerăbdători să extindem cooperarea cu Parkopedia pentru mai multe dintre aplicațiile noastre de navigare, iar împreună ne vom strădui să facem condusul mai sigur, mai ușor, ca milioane de proprietari de autovehicule din întreaga lume să se bucure mai mult de experiența condusului”, a spus Peter Schubert, vicepreședinte pentru Automobile la Sygic.

Sistemul Sygic Car Navigation este special optimizat pentru a funcționa, prin intermediul telefonului mobil, cu un sistem de infotisment integrat, instalat la bordul autovehiculului. Conducătorii auto pot dispune comenzi prin intermediul comenzilor volanului, butoanelor tabloului de bord sau a ecranului tactil. Tehnologia are rolul de a reduce dorința șoferului de a lua și de a se uita la dispozitivul mobil.

Articolul complet în ediția din Septembrie a revistei Cargo&Bus