Bus‎ > ‎Articole Bus‎ > ‎

UMANITAR: 1.500 de alergători la a opta ediție a Maratonului DHL Ștafeta Carpaților

postat 29 iun. 2017, 06:12 de Cargo Magazin   [ actualizat la 29 iun. 2017, 06:12 ]
Evenimentul caritabil se află la a opta ediţie, iar beneficiarii sunt sportivii paralimpici. La Start au fost prezente marile campioane olimpice Gabriela Szabo și Constantina Diță care au alergat la proba de Ștafetă. Sportivii paralimpici au parcurs un traseu special de semimaraton de aproximativ 21 de km pe șosea.

”Dacă vrei să miști lumea, începe cu tine!”. Provocarea a fost acceptată sâmbătă, 17 iunie 2017, când s-a dat Startul celei de-a opta ediții a Maratonului DHL Ștafeta Carpaților pentru cei aproape 1.500 de alergători înscriși în cursă, pe o ploaie torențială. Maratonul a fost organizat cu sprijinul Primăriei Municipiului Brașov, iar toate fondurile strânse din taxe de participare și donații, în valoare de aproximativ 15.000 de euro, au fost direcționate către Comitetul Național Paralimpic, pentru al treilea an consecutiv.

Maratonul DHL Ștafeta Carpaților a cuprins trei categorii de probe – Ştafetă (7km x 6 persoane), Semimaraton (21 km) și Maraton (42,195 km) și s-a desfășurat atât pe traseu montan, cât și pe șosea, pe ruta Predeal – Pârâul Rece – Râșnov – Poiana Brașov. Din 2005 și până acum, evenimentul se bucură de această caracteristică unică, traseul spectaculos, care îl face special între acțiunile de gen din România.

Sportivii paralimpici Ciprian Anton, Filip Ghiorghi, Abel Ciorap, Ionuț Grosu, David Raulea și Zoltan Kiss au parcurs un traseu special de semimaraton de aproximativ 21 de km, pe șosea cu porțiuni ascendente și descendente, ajungând la final în pofida ploii torențiale de pe tot traseul.

Ambasadorii ediției de anul acesta, campioanele Gabriela Szabo și Constantina Diță, alături de Carmen Brumă și Sonia Argint Ionescu au concurat la proba de Ștafetă alături de Daniel Kearvell, Managing Director DHL Express România.

Premiile pentru proba de maraton au fost acordate pe două categorii de vârstă, atât la feminin, cât și la masculin. La categoria de vârstă 18-39 ani, la masculin s-a impus Claudiu Retea (3:03:59), iar la feminin Ionela Iorga (4:14:13). Tot la proba de maraton, dar categoria de vârstă 40-59 de ani, câștigătorii au fost Adrian Petruț (3:21:21) și Hiroko Ogawa (4:06:19).

La semimaraton, premiile s-au acordat tot pe două categorii de vârstă. La grupa de vârstă 16-18 ani feminin s-a impus Ana Maria Grigoraș (1:55:02). La grupa de vârstă 19-59 ani, câștigătorii au fost Sorin Mineran (timp: 1:15:40) și Daniela Iliescu (1:48:50).

Rezultatele tuturor participanților și câștigătorii de la fiecare categorie pot fi găsiți pe www.maratondhl.ro.