Bus‎ > ‎Articole Bus‎ > ‎

UTILE: Recuperarea banilor în cazul intrării agenției de turism în insolvență sau faliment

postat 22 nov. 2017, 01:08 de Utilizator necunoscut   [ actualizat la 22 nov. 2017, 01:08 ]
Turismul românesc a fost zguduit luna trecută de un nou scandal. Sute de români îşi cer banii înapoi de la Omnia Turism, după ce patronul s-a sinucis. Sediul firmei de turism este închis şi nimeni nu oferă nici un răspuns.
 
Ce etape trebuie să urmeze turiştii păgubiţi pentru a obţine despăgubiri din asigurarea agenţiei pentru rambursarea cheltuielilor de repatriere şi/sau a sumelor achitate de turişti, în cazul insolvabilităţii sau a falimentului agenţiei de turism?

1. Turistul va notifica în scris agenţia să îi ramburseze suma achitată, prin scrisoare recomandată cu confirmare de primire, în termen de 15 zile de la data încheierii/derulării pachetului de servicii turistice sau de la data repatrierii.
2. Turistul va anunţa asiguratorul, prin scrisoare recomandată cu confirmare de primire, în legătură cu solicitarea adresată agenţiei privind rambursarea sumelor achitate şi/sau a cheltuielilor de repatriere, în termen de 5 zile calendaristice de la data primirii confirmării de primire prevăzute la pct. 1 de mai sus.
3. În cazul în care, în termen de 15 zile calendaristice de la data confirmării de primire a documentelor justificative de către agenția de turism, turistul nu a primit sumele solicitate de la agenție, are loc evenimentul asigurat.
4. În termen de 10 zile calendaristice de la data producerii evenimentului asigurat, turistul are obligaţia de a transmite asigurătorului, prin scrisoare recomandată cu confirmare de primire, cererea de despăgubire însoţită de documentele justificative.

Articolul complet in editia din Decembrie a revistei Cargo&Bus